Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

(Od mora do mora) kraj brodskog motora

Objava 23. svibnja 2015. 0 komentara 519 prikaza
Prva plovidba
Prva plovidba
Prva plovidba HIR-a 3

Radimo na Hiru već godinu dana, a brod još nije isplovio. Kad go mi netko kaže da imam brod, ja odgovaram da će postati brod tek kad zaplovi… a napokon se približio i taj trenutak.

Vađenje broda iz mora dogovorili smo u marini u Vrsaru, a Elvis i ja natrpali smo auto alatom i dijelovima da smo se jedva mi još uspjeli ugurati. Čim smo stigli, bacili smo se na posao. Prvo brušenje trupa, čišćenje osovine i propele, stavljanje trake, pa drugi dan nanošenje antivegetativne zaštite, podmazivanje ventila, stavljanje novih cink protektora i poliranje trupa iznad vodene linije.

Zahvljujući mom dobrom prijatelju Zoranu koji je uposlio svog bratića, krenuli smo s njegovim autom s prikolicom po motor kod mehaničara koji ga je generalno uredio. Nije ga bilo lako pronaći, ali uspjeli smo i ‘već’ iza 22h smo ga iskrcali u marini gdje se znatiželjni Nijemac s ručnikom i šamponom u rukama zabrinuto počeo raspitivati što radimo i da li šef zna za ovo… Elvis ga je smirio i zaključio da bi se malo trko odlučio suprotstavljati četvorici bauštelaca koji nose brodski motor po mraku:)

Drugi dan je nakon ‘peglanja’ svih mogućih kartica, brod vraćen u more, a motor u brod. Srećom, Kruno je (opet) bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i nakon što je prošlu jesen instalirao novu struju, sada je radio do kasno u noć ne bi li uspio centrirati i spojiti motor koji je upalio iz prve!:) HVALA KRUNO!!!

Došao je i taj dan! Isplovili smo, a brod je po prvi put izašao iz Vrsara nakon više od 10 godina! Hura!!!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.