Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Ploviti se mora!

Objava 20. rujna 2014. 1 komentara 952 prikaza
Navigare necesse est
Navigare necesse est
Navigare necesse est, vivere non est necesse

Stara latinska poslovica kaže: ‘Živjeti se ne mora, ploviti se mora!’ HIR nije još niti približno spreman za isplovljavanje, a kako je sezona počela, vrijeme je za odlazak na jedrenje, pa makar i na tuđim brodovima. Prilika je to i da se na skiperažama na charter jedrilicama zaradi nešto novaca za obnovu HIR-a.

Sezona nije baš dobro počela, jer kriza se osjeća i u charteru, a niti vrijeme ove godine nije bilo baš najbolje. Meni je također propalo nekoliko poslova, ali na vrhuncu sezone bilo je toliko ponuda za skiperaže da se moralo odbijati poslove, jer naravno svi bi na jedrenje u isto vrijeme… ali što je tu je. Dočekao sam i ja svoje goste i isplovio. Ne znam da li tih nekoliko tjedana u top sezoni može spasiti stvar, ali činjenica je da sam na nekim mjestima vidio toliko brodova kao nikad u životu. Hvar je naravno opet bio najpopularniji, a u uvali Vinogradišće na Paklenjacima bilo je gotovo nemoguće naći mjesto i za baciti sidro.

Dobro je bilo zajedriti na lijepim novim brodovima ne samo zato da se uživa, nego je bilo utješno ponovno se uvjeriti da ne postoji brod na kojem sve funkcionira kako treba. Čak i na samo nekoliko mjeseci starom, odnosno novom brodu kroz prozor je ulazila voda… kad sam to vidio, odmah mi je bilo lakše prihvatiti da je trenutno tako i na HIR-u.

Usprkos ne baš idealnom vremenu i gužvi, uživao sam u jedrenju, posjetima lijepim mjestima i druženju s dragim ljudima… a ako vi trebate skipera, ne samo da ćemo se dobro zabaviti, nego ćete tako i pomoći u obnovi legendarnog HIR-a. Javite se, posjetite: crosail.com/ :)

Nadam se da ćemo sljedeće godine zaploviti na HIR-u… jer ‘Navigare necesse est, vivere non est necesse’ (živjeti se ne mora, ploviti se mora).

  • Avatar reference
    reference:

    jes, I jedina "pomorska" zemlja sto ima uzrecicu....Hvali more drzi se kraja"