Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Punom snagom natrag!

Objava 02. lipnja 2016. 0 komentara 909 prikaza
Punom snagom natrag
Punom snagom natrag
Punom snagom natrag

Prva plovidba HIR-a 3… Brod je trebalo odvesti iz Poreča do Kraljevica u škver kako bi se skinuo jarbol i postavila nova oputa, ali vrijeme dugo nije dozvoljavalo da krenemo… Došao je napokon i taj dan! Andrej, Elvis i ja spremili smo stvari, kupili hranu (i piće:) i isplovili!

Potpuna bonaca i sunce pratili su nas cijelim putem, što nam je ovj put bilo idealno, budući da nismo namjeravali eksperimentirati s jedrima prije popravka jarbola. Motor se povremeno pregrijavao, pa smo malo usporili i uspješno napredovali… sve do rano ujutro drugog dana kada smo shvatili da motor radi, ali da brod skoro da stoji na mjestu!? Krenuli smo unazad, pa opet naprijed, pa opet unazad… Ispostavilo se da dalje možemo samo da vozimo unatrag! Smijali smo se sami sebi i nadali se da nas nitko neće vidjeti. Vozili smo tako 15ak milja brzinom od oko 3 čvora (5 sati) sve do Kraljevice, ali uspjeli smo:)

Naš prijatelj Jordan, kada je došao autom po nas u Kraljevicu, odmah je došao na genijalnu ideju da nas treba predložiti za sabor ili vladu, jer mi idemo unazad, a imamo i nekoliko novih slogana od kojih su najpopularniji ‘Krmom naprijed!’ i ‘Punom snagom natrag!’.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.