Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Top 10 nautičkih barova na Jadranu

Jako je puno kafića, klubova i barova na Jadranskoj obali, ali nažalost malo ih je u kojima se nautičari osjećaju dobro.
Objava 11. srpnja 2017. 1 komentara 3557 prikaza
Jedriličarski bar
Jedriličarski bar
Jedriličarski bar

Kriteriji kod odabira najboljih jedriličarskih barova na Jadranu bili su da se u blizini sigurno može vezati ili usidriti brod, relativno prihvatljive cijene i ugodan ambijent. Sve je naravno vrlo subjektivno:) Ukoliko imate još prijedloga, slobodno se javite;)!

Top 10 (mojih) jedriličarskih barova od sjevera prema jugu:

1. Vitriol, Novigrad

Bez obzira da li želite samo popiti svoju prvu jutarnju kavu ili se možda počastiti doručkom, u Vitriolu će vas dočekati ljubazno osoblje. Na izvrsnoj je lokaciji uz more, a prizor zalaska sunca najbolje je iskusiti uz čašu vrhunskog vina iz bogate vinske karte.

2. Captain’s Club, Novi Vinodolski

Captain’s Club u Novom Vinodolskom svojim uređenjem svidjet će se svakom jedriličaru, ali i ljubiteljima Harley Davidsona.

3. Amarcord, uvala Sakarun, Dugi otok

Cool bar na pješćanoj plaži u uvali Sakarun, na Dugom otoku, unutar guste borove šume s pogledom na more najbolje je mjesto za pivu ili koktel.

4. JK Uskok, Zadar

Odlično mjesto za popiti piće uz plažu, a u centru jedričarskih zbivanja, u jedriličarskom klubu Uskok u lučici Vitrenjak u Zadru.

5. Maritimo, Sali, Dugi otok

Jedan od jedriličarima omiljenih kafića centar je događanja u Sali na Dugom otoku, na samo nekoliko koraka od mjesta gdje sigurno možete vezati brod.

6. Virada, Vodice

Baza jedriličarskog kluba Tijat za vrijeme regate Jabuka i obavezno mjesto za posjetiti u Vodicama (uz Đir i Sunčani sat).

7. Skipper’s Club Arca, Skradin

Nalazi se na idealnom mjestu iznad pontona ACI-jeve marine u Skradinu, a za sebe kažu da su prijatelji skipera i utošište umornim mornarima. U lijepo uređenom ambijentu može se popiti piće, a ujutro i doručkovati prije isplovljavanja…

8. Mojito, Jelsa, otok Hvar

Cocktail Bar Mojito smjestio se na idealnoj lokaciji za večernji koktel u samoj luci u Jelsi na Hvaru.

9. Bejbi, Vis

Najpopularnije mjesto za popiti nešto i večernji izlazak u Visu kod trajektne luke.

10. Fjaka, Skrivena luka, Lastovo

Odlično mjesto za popiti pivo na samoj plaži dok gledate svoj brod sigurno vezan u lučici Porto Rosso u lijepoj Skrivenoj luci na Lastovu.

Želite li posjetiti neka od ovih mjesta i otkriti još neka nova, još nije kasno da se pridružite našem ljetnom điru s HIR-om 3...

  • Avatar nula
    nula:

    Restoran Pipo, Uvala Luke, Povlja ?? Zasticen od svih vjetrova, ali ne od visokih cijena. Kvalitet je top nivo. Pa Konoba Bota - Sare Mali Ston ... fantazija.