Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Top 12 Jadranskih regata

Provesti vikend na nekoj od najboljih regata na Jadranu nezaboravan je doživljaj…
Objava 07. svibnja 2018. 0 komentara 801 prikaza
Regata svih regata
Regata svih regata
Hrabri momci

Engleski premijer, Ted Heath opisao je regatno jedrenje: ‘To vam je kao da stojite pod hladnim tušem i trgate novčanice od pet funti’. Ipak, poseban je doživljaj jedriti, dati sve od sebe, regatavati i nadmudrivati se s drugim jedriličarima. Rezultat ne mora biti najvažniji, bitno je dobro se zabaviti, a ovo su 12 najboljih regata na Jadranu (poredanih kronološki) za doživljaj za pamćenje…

1. Gladuša


Najpopularnija proljetna regata jedri se sredinom travnja, a domaćini, JK Guc iz Sali na Dugom otoku se svake godine pobrinu za odličnu atmosferu i još bolje koncerte, pa je dobra zabava zagarantirana.

2. Uskršnja regata


Zove se Uskršnja, ali jedri se svake godine dva tjedna prije Uskrsa. Regata je s najvećim nagradnim fondom, pa privlači ponajbolje jedriličare, ali i one koji žele biti viđeni.

3. Komiška regata


Krajem svibnja jedri se u petak od Splita do Komiže, u subotu se uživa na Visu, a u nedjelju se vraća u Split. Može li se bolje provesti proljetni vikend:)?

4. Fiumanka


Najmasovnija regata na sjevernom Jadranu jedri se ispred Rijeke početkom lipnja, a organizatori se uvijek pobrinu za besplatan vez na lukobranu i dobre koncerte.

5. Rota Palagruzona


Sudjelovati na regati tradicijskih brodova od Komiže do Palagruže krajem lipnja poseban je doživljaj.

6. Južnodalmatinska regata


Najpopularnija ljetna regata jedri se početkom kolovoza od Orebića preko Mljeta do Dubrovnika. Četiri dana jedrenja južnim Jadranom i druženja s jedriličarima.

7. Mala noćna regata


Sredinom kolovoza u Postirama na Braču održava se posebno cool regata. Jedri se po noći unutar luke uz reflektore, komentiranje i navijanje. Nezaboravan doživljaj!

8. Mrduja


Najmasovnija naša regata jedri se početkom listopada od Splita oko otočića Mrduja između Brača i Šolte i nazad.

9. Barcolana


Svake godine, druge nedjelje u listopadu ispred Trsta jedri se najmasovnija svjetska regata. Regatavati s preko 2.000 drugih jedrilica je doživljaj za pamćenje.

10. Viška regata


Krajem listopada regatava se u petak od Splita do Visa, u subotu se jedri u Viškoj luci, a u nedjelju je povratak u Split. Odičan vikend za kraj sezone.

11. Jabuka


Sredinom studenog jedri se naša najmasovnija offshore regata na Jadranu. Noćni start ispred Vodica i obilazak vulkanskog otočića Jabuka lijep je doživljaj.

12. Sv. Nikola za samce i dvojce


Početkom prosinca samci i parovi jedre od Splita preko Palagruže do Komiže.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.