Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera HIR 3 - brodski dnevnik

Zov Atlantika

Niti Ivica Kostelić nije odolio zovu Atlantika
Objava 11. studenoga 2021. 0 komentara 123 prikaza
Jedrilice na Atlantiku
Jedrilice na Atlantiku
Start regate prko Atlantika

Malo je brodova plovilo oceanima prošle godine zbog Corone, ali zato se sada čini kao svi žele nadoknaditi propušteno i izgleda da će ove sezone 2021/22 Atlantik prijeći rekordan brod jedrilica.

Transat Jacques Vabre

Na jednu od najpoznatijih regata preko Atlantika ove godine je krenuo i Ivica Kostelić sa Francuzom Calliste Antoinom na svom Class 40 'Croatia Way of Life'. Jedri se od Le Havrea na sjeveru Francuske do Martiniquea na Karibima, a dvojac je zauzeo odlično 17. mjesto. Prejedrili su Atlantik za 22 dana, 14 sati, 56 minuta i 21 sekundu. Bravoooo!!!!!

Ivicu možete pratiti na Facebooku i Instagramu. 

Atlantic Rally for Cruisers - ARC 2021

Atlantic Rally for Cruisers je najmasovniji organizirani prelazak Atlantika. Ove godine je iz Las Palmasa na Kanarskim otocima, usprkos Coroni startalo 146 jedrilica , a flotu možete pratiti na ovom linku.

Mini Transat

26. rujna startao je 23 Mini Transat za samce preko Atlantika u dvije etape, od Francuske preko Kanarskih otoka do Kariba na 6,5 metarskim jurilicama. Iz Hrvatske su do sada na toj ludoj regati sudjelovali Šime Stipaničev, Dadao Velikić i Vedran Kabalin. Ove godine je krenul 84 solo jedriličara i jedriličarki, a trenutno pristižu na cilj. Pratiti ih se može ovdje. 

Globe 5.80 Transat

Šest amatera su krenuli na prvi Globe 5.80 Transat. Regatu za jedriličare koji su sami sagradili 5.8 metarske jedrilice od vodootporne šperploče i epoxyja organizira Don McIntyre - organizator Golden Globea, koji i sam sudjeluje sa svojim brodom. Prva etapa od 600 milja od Portugala do Lanzarotea je uspješno završena, a pred ovim avanturistima je 3.000 milja do Antigue. Start je bio 18.11., a pratiti ih možete ovdje. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.