Blogosfera Hunt for treasure

Sve što srce poželi...

Objava 08. ožujka 2017. 0 komentara 156 prikaza
Blago
Blago
Blago

Mislio sam kako će sve ići glatko kako je i krenulo. No, negdje je putem nešto zapelo. Shodno mojim uvjerenjima, očito sam jedini uzročnik ja. Iako je do polaska na putovanje ostalo još samo 4 dana, sada je sasvim očito da ove godine neću imati priliku tražiti zakopano blago. A već sam apsolutno sve organizirao. Prateći rutu na karti, dogovorio sam noćenje u šest gradova preko couchsurfinga. Dogovorio sam posjetu u barem desetak muzeja duž rute u cijeloj Skandinaviji. Dobio sam karte za brod iz Stockholma u Helsinki. Pripremio sam hranu koju sam namjeravao nositi sa sobom. Uplatio sam putno osiguranje. Dogovorio sam i sponzora koji mi je osigurao Navigacijski uređaj, Šmit-electronic

Ali, uvijek taj "ali". Nisam sakupio dovoljno financija pa shodno tome nisam stigao pripremiti vlastiti automobil za putovanje, a nisam uspio dobiti niti jedan sponzorski. Mogao bih nabrajati ovdje još par razloga koji su u međuvremenu iskrsli, ali mislim da nema smisla. Jednostavno, od početne euforije, ovo se putovanje pretvorilo u pravi fijasko prije nego li je i započelo. Bolje je i da je ispalo ovako nego da se na putu dogodilo nešto nepredviđeno pa da sam se morao vratiti kako mi se dva puta već i dogodilo. Ukoliko uzmem u obzir da je od tridesetak putovanja po europi koja sam imao do sada ovo tek prvo ne uspjelo u potpunosti, mislim da to i nije tako loš prosjek. Uvijek treba gledati stvari sa pozitivne strane i naučiti lekciju. 

Ono što ja vidim u svemu ovome, da očito nisam bio spreman poći na ovaj put ove godine. Paralelu bih mogao povući sa pokušajem od prije dve godine kada sam krenuo u Škotsku pa sam zapeo na pola puta u Parizu. No, zato sam prošle godine, ponovo krenuo i to drugom metodom koja je bila daleko bolja i rezultat je na koncu bio  vrlo uspješno putovanje. Tako će vjerujem i ovo biti iduće godine vrlo uspješno, a ovu godinu ću zanemariti i odraditi pripreme za slijedeću potpunije i kvalitetnije. 

Iz tog razloga će ovaj blog ostati otvoren i čekati neka bolja vremena. Nadam se da će 365 dana biti dovoljno da promjeni okolnosti na bolje i donese mi ono potrebno za realizaciju ovog putovanja. 

Ostajte zdravo i čilo i čitamo se nadam se u ožujku 2018. godine. 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.