Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Budite u trendu - Lounge u vrtu

Objava 15. kolovoza 2015. 0 komentara 873 prikaza
Budite u trendu - Lounge u vrtu
Budite u trendu - Lounge u vrtu
Budite u trendu - Lounge u vrtu, naslovna

Opremanje vanjskog i unutrašnjeg prostora sve više pozornosti skreće na odmor i uživanje, uz već postojeću funkcionalnost. Razlog tome je što ljudi sve više vremena provode u kući.

Kako biste uživali ovo ljeto u vlastitom domu, organizirajte lounge u vlastitom vrtu. Na tržištu je veliki izbor komotnih i ugodnih sofa koje će boravak na otvorenom pretvoriti u pravi užitak. Izloženost ekstremnim uvjetima će svakako zahtijevati dodatnu kvalitetu, u odnosu na sofe za interijere. Vrlo je važno da su materijali kvalitetni, a tkanine vodonepropusne te da se navlake mogu prati. Preporučljive su srednje prema tamnim nijansama boja, a sa trendovskom bijelom bojom treba očekivati i teže održavanje.

Za organizaciju ovakvog prostora je važan dizajn sofe. Ona treba prije svega biti vizualno mekana, duboka i niskog naslona. Ona ima funkciju sjedenja, ali se puno češće na ovakvim sofama izležava.

Ovakav, vizualno glomazan element namještaja možete smjestiti u mali prostor samo ako se radi o sjenici ili nadstrešnici povezanoj sa svih strana sa okolišem.

Najbolje im pristaju prostrane terase ili otvorene livade na kojima nema vizualnih barijera.

Obzirom da su često modularne, prilagodite dimenziju prostoru. Nekada je dovoljan i mali sjedeći element za potpunu ugodu.

U ovaj prostor obavezno smjestite klub stolić, ili više njih, samostojeću lampu i dekorativne detalje. Oni su ti koji će uz okoliš stvoriti opuštajuću atmosferu, u potpunom skladu sa udobnošću sofe.

Foto: Exteta

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.