Blogosfera Kako urediti dom

Cersaie 2014 – najnoviji trendovi u kupaonicama

Objava 01. listopada 2014. 1 komentara 4856 prikaza
Cersaie 2014 – najnoviji trendovi u kupaonicama
Cersaie 2014 – najnoviji trendovi u kupaonicama
naslovna, cersaie 2014, trendovi, kupaonice

Od 22-26.09.2014 održan je sajam  Cersaie u Bologni koji je ponudio je niz noviteta u opremanja kupaonica. Keramika i kupaonski namještaj nude niz noviteta uz koje kupaonica postaje pravo mjesto užitka.

Nježne, profinjene boje, stilovi koji se kreću od rustikalnih do klasičnih i potraga za prirodom su osnovne značajke najnovijih trendova u keramici. Pločice predstavljaju prirodu gotovo vjernije od same prirode! Ovaj prirodni ugođaj kombinira se sa profnjenim bojama i linijama namještaja, povezuje se rustikalni karakter i elegancija, kao da su dvije strane istog stila.

U trendu su nenametljive boje poput smeđe, antracit, bež ili sive, u mat ili sjajnim verzijama, a kombiniraju se sa plavom, petrolej zelenom, koraljnom ili tamno crvenom. U trendu su cvjetni motivi, apstraktni uzorci, barokne dekoracije te pepito uzorak, ali i vječni mozaici.

Zahvaljujući tehnološkom napretku, došlo je i do promjena u dimenzijama pločica. Izvode se u, do sada nezamislivim veličinama i debljinama. Ploče duljine do 5 metara u rasponu debljine 4-20 milimetara postaju trend, ali i velika sloboda izražavanja za arhitekte i dizajnere.

Digitalna tehnologija dolazi do punog izražaja pa ukras pločice postaje sve važniji. Keramička pločica sada priča različite priče, više nije samo zidna ili podna obloga.

Privlačenje suprotnosti te kombinacija funkcionalnosti i privlačnog dizajna osnovne su značajke trendova sanitarne opreme.

Kao što se u dnevnom boravku vodi računa o svim detaljima, tako i kupaonica postaje prostor u kome estetika dolazi do punog izražaja. Osim upotrebne vrijednosti, svaki predmet mora biti lijep i u skladu sa prostorom! Oblici trebaju privući pažnju, oni su ili izrazito pravokutni ili ovalnih i organskih oblika. Kupaonica postaje oaza opuštanja, užitka, a prostor izrazito jednostavan, ali lijep.

Kupaonski namještaj je u bojama keramike ili se koriste kontrasti u odnosu na zidne i podne pločice. Postignut je visok stupanj modularnosti, namještaj je potpuno prilagodljiv prostoru, što do sada nije bio čest slučaj.

Vrlo je važna ekologija i održivost. Proizvodni procesi nastoje smanjiti proizvodni otpad, a sanitarne jedinice se projektiraju sa smanjenom potrošnjom vode. Tako je npr. tehnologija dovela do proizvodnje vodokotlića koji troše samo 2,7-3 litre vode i koji se mogu koristiti i u postojećim objektima, tj. adaptacijama.

Futuristički dizajn i tehnologija su povezani, stvarajući nove kreativne i funkcionalne mogućnosti u opremanju kupaonica.

Foto: Cersaie Press

www.Archi-living.com

  • Vito:

    Kad vidim prvu sliku s vodopadom u kacu za vino, odmah mi se pojavi četveroznamenkasti broj računa za potrošenu vodu ________ A " to sve" samo za jedno kupanje