Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Detalji za trendovsku kupaonicu

Svakodnevni ulazak u kupaonicu i rituali u njoj svakako će biti ugodniji ako taj prostor začinimo detaljima. Možda je kupaonski prostor malen površinom ili vrlo komotan, ali pažljiv odabir detalja unijeti će dodatnu kvalitetu u svaki od tih prostora.
Objava 21. svibnja 2018. 0 komentara 1187 prikaza
interijerNET
interijerNET
Detalji za trendovsku kupaonicu

U mali prostor uvedite svijetle boje, bez puno kontrasta, bilo da se radi o podnim i zidnim oblogama ili detaljima. 
Suprotno ovome, velike kupaonice mogu podnijeti igre sa različitim dimenzijama, nijansama i materijalima obloga. Velike kupaonice mogu postati vizualno vrlo hladne i neugodne, ne dekorirate li ih.

Danas je svaki element kupaonice postao puno više od funkcionalnosti pa je dekoriranje kupaonice pravo zadovoljstvo.
Ploča kupaonskog elementa je idealan prostor za odlaganje, ali i postavu neobičnog detalja koji će prostoru dati izražaj. Upotrijebite mirisne svijeće u čašama, zdjeli ili izvadite iz polica kupaonske proizvode sa atraktivnom ambalažom i dekorirajte radnu plohu.

U većim prostorima iskoristite kutak za smještaj visoke vaze ili nekog drugog dekorativnog predmeta sa okomitim naglaskom. U manjim prostorima iskoristite dekoratvni nosač ručnika za sličan efekt.

Ogledalo je bitan element kupaonice. U male prostore birajte ogledala većih dimenzija, neovisno o trendovima. Ipak, za odabir detalja u izgledu se povedite trendovskim smjernicama, a jedna od njih je svakako integrirana led rasvjeta.

Ukoliko je ogledalo bez integrirane rasvjete, odaberite visilice i postavite ih asimetrično u odnosu na umivaonik. Ovaj će detalj biti primjećen! 

Odabir tekstilne opreme u kupaonici također značajno utječe na atmosferu u prostoru, stoga povežite ručnike i podne tekstilne obloge u zanimljivu kompoziciju. Poslužite se kontrastima ili povezivanjem, ovisno o veličini samog prostora.

Zelenilo u kupaonici dio je općeg trenda prirodnog izgleda. Ono odlično pristaje uz prirodne materijale, kao i one koji ih imitiraju. Ovisno o veličini prostora unesite manje ili veće biljke ili tek mali zeleni detalj, ali ovaj trend nemojte propustiti.

Za potpuni efekt trendovske kupaonice uvedite detalje iz dnevnog boravka. Police iskoristite za smještaj dekorativnih predmeta, tepih je neizostavan element, kao i prigodna stolica ili foteljica. Uživajte!

interijerNETFoto: interijerNET 1 / 14

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.