Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Kako najbolje urediti ambijent za bebu?

Objava 03. lipnja 2016. 0 komentara 491 prikaza
Kako najbolje urediti ambijent za bebu?
Kako najbolje urediti ambijent za bebu?
Kako najbolje urediti ambijent za bebu, naslovna

Rođenje djeteta je poseban događaj svakom roditelju, pa nije niti čudno da se uređenju sobe za novog člana obitelji pristupa srdačno, veselo i studiozno. Pripreme najčešće započinju još za vrijeme trudnoće, a konačni rezultati ovise hoće li novi stanar biti dječak ili djevojčica.

Neovisno o spolu djeteta, ambijent sobe novorođenčeta treba biti prozračan, dobro prirodno osvijetljen s mogućnošću potpunog zamračivanja, a namještaj treba biti postavljen na način da osigura jednostavnu komunikaciju. Izbacite sve suvišne elemente koji opterećuju prostor. Koristite lagane prirodne tkanine kao zastore i prekrivače, koji se jednostavno održavaju.

Nevinost i čednost poželjne su karakteristike ambijenta za bebe, a postižu se kombinacijama nježnih boja poput bijele, krem, nježno - žute, breskva – narančaste, svijetlo plave, svijetlo zelene, ružičaste i sl. Namještaj u kombinaciji s bojom zidova i tkanina treba biti u skladnom kolorističkom odnosu, koji stvara nježne ugođaje.

Vrlo važan element ambijenta za bebe je rasvjeta. Osim centralne rasvjete, osigurajte stolne ili stojeće lampe, koje možete prema potrebi premještati u prostoru. Lampe s mogućnošću reguliranja jačine rasvjete su idealne za ovakve sobe, jer ovisno o momentu i aktivnostima koje obavljate, kontrolirate jačinu svjetlosti. Lampu nikada nemojte držati direktno uz dječji krevetić.

Iako se boje i načini dekoracije najčešće prilagođavaju spolu djeteta, nikako ne treba zanemariti činjenicu da su roditelji oni koji će najviše konzumirati ambijent sobe za bebu i stoga ne trebaju zanemariti svoje doživljaje prostora u kreiranju tog ambijenta.

Foto: Paidi Moebel

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.