Blogosfera Kako urediti dom

Moderna kuhinja - bogatstvo jednostavnosti!

Objava 19. veljače 2016. 3 komentara 5616 prikaza
Moderna kuhinja - bogatstvo jednostavnosti!
Moderna kuhinja - bogatstvo jednostavnosti!
Moderna kuhinja - bogatstvo jednostavnosti!, naslovna

Već duži niz godina kuhinja je sastavni dio dnevnog trakta pa njen izgled uvelike utječe na ukupan izgled tog prostora.

Retro stil dominira u dnevnom boravku, ali je kuhinja još uvijek prostor koji svojim stilom balnsira između najnovijih trendova boravka i minimalizma koji je u zalasku. Upravo ovo omogućuje da kuhinja poveže eleganciju minimalizma sa finim retro detaljima. Kada jednostavne linije začinimo modenim materijalima i bojama te u sve uvedemo elemente prirode, uspjeh je zagarantiran!

Osim zadovoljavanja funkcionalnosti, uz jednostavne, čiste linije, važno je poigrati se materijalima. Drvo, iveral ili mdf u kombinaciji sa metalom, staklom, kamenom ili kompozitnim materijalima koji imitiraju beton i cement su trendovske kombinacije.

Od metala, osobito je popularan bakar. Možete ga primijeniti u detaljima poput ručkica ili cijelih fronti ili uvesti bakrene dekorativne predmete.

„Toplo-bijele“ fronte kuhinje kombinirajte sa tamnim nijansama strukture drveta kako biste dobili jasne kontraste, a zidove obojite dekorativnim bojama koji će dodatno naglasiti prostor.

Imitacije betona i cementa se također odlično kombiniraju sa drvetom, uspješno spajajući topli i hladni vizualni ugođaj.

Ukoliko imate prostora za smještaj otoka ili šanka, odlučite se za jednostavan, ali atraktivan izgled. Ovo može biti prostor za druženje, ali i kuhanje i pranje.

Kuhinjske uređaje grupirajte u skladnu cjelinu sa ostatkom kuhinje.

Uvođenje elemenata prirode u kuhinju je neizostavno. Dekorativna polica ispunjena zelenilom će dati snažan pečat svakoj kuhinji, ali je u većini slučajeva teško izvediva zbog manjka prostora.

Postavite lončanicu ili vazu s cvijećem na radnu plohu ili iskoristite obližnje police za smještaj zelenila. Blizina staklene stijene ili prozora s pogledom na zelenilo je svakako prednost. Za ispunjenje ovog uvjeta dovoljno je postaviti i zdjelu sa voćem ili povrćem ili uvesti dekorativne predmete u zelenoj boji.

Uključite maštu kako bi vaša kuhinja postigla vizualno bogastsvo koristeći jednostavne elemente!

Foto: Dada

 • ti shiba:

  Čovjek se na hoda po toj kvadraturi, koju također treba i platii!

 • Avatar maxist
  maxist:

  Ova ponuda mi djeluje hladno i odbojno i prije podsjeća na neki sanitarni-medicinski prostor, oprosti Bože - na obdukcije ! Niti natruha topline a apetit se ostavlja vani na ulazu da ostane sterilno. U tim "kuhinjama" je grijeh i kruh ... prikaži još! odrezati jer bi se osjećao ko da na Rubensu slažem špek i luk.....SVI oni kod kojih sam vidio slična rješenja, hranu naručuju a uređaji su nekorišteni ! Obična seoska kuhinja je udobnija ,toplija i spremnija za napraviti večeru.......

 • Avatar piplmasttrast
  piplmasttrast:

  Baš mi niste probudili apetit s ovim izborom.