Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Najnoviji trendovi: Kontrast obloga u dnevnom boravku

Najnoviji trendovi koje nalaže milanski sajam namještaja kombiniraju boje, stilove i materijale više no ikad prije. Igre materijalima, njihovom teksturom i bojom mogu biti naglašene na podnim i zidnim oblogama, a neovisno o stilu uređenja dat će specifičan izražaj svakom prostoru.
Objava 14. svibnja 2018. 0 komentara 1352 prikaza
Arketipo
Arketipo
Najnoviji trendovi: Kontrast obloga u dnevnom boravku

Beton je jedan od popularnih materijala u interijeru. Njegov hladan i po malo bezizražajan ugođaj odlična je podloga za kontrast sa drugim materijalma. Suprotstavite mu fini, glatki drveni pod i svijetli, sjajni strop. Efekt betona možete postići i tapetom ili dekorativnom tehnikom bojanja. 

Glatki drveni pod odlična je podloga za kombinaciju sa stropom naglašenih greda, bilo da se radi o drvenom stropu ili sitnorebričastom betonskom stropu. Ovakve stropove nemojte naglašavati tamnim bojama, a zid koji ih povezuje izvedite u dekorativnoj tehnici koja će dati stari dojam. Bit će odlična podloga za ukrasne predmete različitih stilova.

Parket u formatu riblje kosti ponovo je u trendu. Efekt „čađavog“, prljavog drvenog poda koji je također u trendu kombinirajte sa grubom završnom obradom zida koji ćete obojati u željenu boju. Na ovakvu bazu možete postaviti namještaj u bilo kojem stilu - retro, rustikalni, ali i minimalistički. 

Prostor popločan keramičkim pločicama obogatite zidom sa vidljivom strukturom opeke ili kamena te ga obojite u boju po svom izboru. Efekt će biti bolji što je zid u izražajnijoj boji. Obavezno povežite boju zida se detaljem namještaja.

Ukoliko ste skloni odabiru tamnih podova, tada zid od opeke obojite u bijelu boju. Ovaj industrijski izražaj zida je idealan za postizanje apsurdnih efekata uvodeći elegantnu sofu sa chesterfield uzorkom. Ovakve smjele kombinacije ne trpe previše boja u prostru pa ih svedite na bazne sive, bijele, crne, sa tek kojim detaljem u boji.

Potkrovlja su prostori zanimljivi već sami po sebi, jer kosine krova i naglašene grede daju izražaj prostoru. Bojajući kosine u bijelu boju te korištenjem istih boja u podu i zidu naglasit ćete upravo stropnu konstrukciju. Ovakve kombinacije ostavljaju vam veliku mogućnost kombiniranja materijala i stilova u prostoru.

Ukoliko ste skloni eleganciji, koristite bordure na stropovima i zidovima, a na podu kombinirajte više vrsta postave parketa. Efekt će biti odličan, a korištenje izražajnih boja u detaljima je dobrodošlo.

Poigrajte se glatkim i hrapavim površinama, koristite sjajne i mat efekte, tamne i svijetle boje. Svaki kontrast je dobrodošao, jer što je spajanje dvaju materijala „apsurdnije“, trendovski efekt je jači.

Foto: Arketipo

ArketipoFoto: Arketipo 1 / 9

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.