Blogosfera Kako urediti dom

Najnoviji trendovi u dizajnu kuhinja

Objava 10. veljače 2017. 0 komentara 700 prikaza
Najnoviji trendovi u dizajnu kuhinja
Najnoviji trendovi u dizajnu kuhinja
Najnoviji trendovi u dizajnu kuhinja, naslovna

Moderna kuhinja je postala ne samo mjesto pripreme hrane, nego i ključna točka za druženje i komunikaciju te iskazivanje osobnosti. Dosadašnji trendovi su težili neutralnom izgledu kuhinje sa umjerenim i nenametljivim bojama i materijalima, dok novi teže razvoju identiteta svakog prostora koji uključuje različite kombiacije boja, materijala i stilova.

Do sada je korisnik birao kuhinju određenog stila - minimalističku ili rustikalnu, primjerice, dok novi trendovi nude cijeli niz mješavina. Sve ovo se postiže kombiniranjem materijala - drvo i metal, kamen, staklo ili nehrđajući čelik te kombinacijom boja. Kombiniraju se police, ladice i fronte na najrazličitije načine. Ipak, svi detalji trebaju činiti skladnu cjelinu. Blagovaonski stol može biti stilski potpuno različit od kuhinje, ali je obavezna poveznica u materijalu ili boji.

Radne ploče naglašavaju pojedine radne jedinice kuhinje, poput kuhanja, pranja ili hlađenja, a izrađuju se od klasičnih materijala poput drveta ili kamena, kao i kompozitnih materijala koji sadrže keramiku, akril ili beton. Prisutni su i laminati koji imitiraju prirodne materijale.

Trend individualizacije kuhinje je ključan. To se može postići neobičnim interpretacijama metalnog efekta, postavljanja zidnih panela za shopping listu po kojoj i djeca mogu crtati u naletu inspiracije i sl.

Postići ćete ga i odbirom efekta bronce, koji će također kuhinji dati individualnu notu, profinjenu i elegantnu. Urbani efekt ćete postići sa motivima grafita, a za sve koji žele  industrijski chick, savjet je korištenje preforiranih metlnih elemenata. Oksidirane čelične površine će stvoriti zanimljvu igru u kombinaciji sa svjetlom.

Kombinacija prirodnih i umjetnih materija će također dati kuhinji individualnost. Kombinirajte drvo, beton i staklo. Taktilni i vizualni kontrast bit će pravo bogatstvo ovakve kuhinje.

Trendovi nalažu da je i unutrašnjost kuhinje individulizirana te bogata bojama i materijalima. Osobito je popularan kontrast bijele boje i strukture drveta koji se poziva na skandinavsku jednostavnost, kao jednu od trendovskih imperativa.

Bilo da se radi o obradi površine u visokom sjaju ili modernom mat efektu, siva je boja temeljna. U obzir dolaze sve nijanse. Uz ove tonove odlično se kombinira žuta, crvena ili zelena boja detalja te struktura drveta.

Bez obzira da li kombinirate drvo tamnog oraha sa žutim praonikom ili betonsku radnu ploču, osnovni princip moderne kuhinje je da se sve može kombinirati. Zahvaljujući velikom rasponu proizvoda dizajn moderne kuhinje gotovo da nema granica!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.