Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Praktična rješenja u dječjoj sobi

Prostori dječjih soba imaju specifične zahtjeve - potrebno je osigurati mjesto za spavanje, igru, rad i druženje, a površine su često male ili čak nedostatne. Na tržištu je niz proizvoda koji omogućavaju uštedu prostora i tako bolju iskoristivost i funkcionalnost dječje sobe.
Objava 29. lipnja 2018. 0 komentara 2200 prikaza
Tumidei
Tumidei
Praktična rješenja u dječjoj sobi

Smještaj dvosjeda ili trosjeda u dječju sobu često nije moguće izvesti zbog prostora koji zauzima sam krevet. Nova dizajnerska rješenja i upotreba kvalitetnih mehanizama omogućuju integraciju dvosjeda, kreveta i ormara u jednu cjelinu. Uštedom prostora moguće je ostvariti dodatni prostor za druženje, odmor ili gledanje televizije.

Integracija kreveta i ormara također je vrlo praktično dizajnersko rješenje. Omogućeno je stvaranje veće zone partera u dnevnim satima koja može biti iskorištena za igru, vježbanje i sl. Fronte takvog ormara mogu biti naglašene dekoracijiom ili neutralnog izgleda, ovisno o poziciji i bojama ostalih elemenata namještaja.

Za potrebe većeg broja kreveta u sobi praktično je koristiti krevete na kat integrirane sa ormarem, čime je omogućena slobodna površina za razne aktivnosti ili smještaj trećeg kreveta. Fronte ovakvih ormara su velikih površina pa je poželjno ne naglašavati ih, osim ako prostorija nije velika.

Uštedu prostora moguće je ostvariti i složivim krevetima na kat, koji kližu jedan ispod drugoga. Rješenje nije toliko estetski kvalitetno kao smještaj kreveta u ormar, ali je svakako praktično i funkcionalno.

Zanimljiva dizajnerska rješenja nude i mehanizmi koji integriraju radne stolove i krevete. Ovo je idealna kombinacija, jer su spavanje i rad suprotni po vremenu pa je prostor uvijek iskorišten, a omogućen je veći prostor za smještaj ormara.

Vezu radnog prostora i kreveta moguće je ostvariti i upotrebom povišenih platformi u prostoru koje će poslužiti kao spremište za krevet u dnevnim satima, a u gornjoj zoni omogućiti smještaj radne zone. Organizacija na različitim visinama dodatno smanjuje prostor pa treba pažljivo pristupiti postavi pojedinih elemenata.

Upotrebom praktičnih rješenja obogatite životni prostor djece, učinite ga kreativnim i zabavnim!

TumideiFoto: Tumidei 1 / 13

Foto: Tumidei

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.