Blogosfera Kako urediti dom

Radni prostor budućnosti - radite u domu!

Objava 27. ožujka 2017. 0 komentara 51 prikaza
Radni prostor budućnosti - radite u domu!
Radni prostor budućnosti - radite u domu!
Radni prostor budućnosti - radite u domu!, naslovna

Novi spoj virtualnog i fizičkog, dijeljenje i individualnost interijera i eksterijera, osobnog i socijalnog

Workplace3.0, sajam uredskog namještaja koji će se održati kao dio Salone del mobile.Milano istražuje potpuno nove pristupe, oblike i rješenja na radnom mjestu budućnosti, u kojoj ljudski faktor i pametne tehnologije imaju važnu ulogu.

Workplace3.0 je zamišljen kao nezamjenjiv izvor saznanja i razumijevanja budućih nužnih promjena u radnim prostorima. Radna mjesta postaju organska, mogu reagirati i mijenjati se u realnom vremenu, u skladu sa našim potrebama. Radno mjesto počinje puno više zadovoljavati potrebe ljudi nego klasične zahtjeve samog radnog mjesta.

Gubi se granica između privatnog i radnog života, osobnih interesa i sposobnosti, društvenog i profesionalnog života. Radni prostori su zamišljena kao otvoreni, bez stalnih radnih mjesta. Neformalna okruženja i fleksibilni namještaj koji će zadovoljiti  različite potrebe, te zajednički radni prostori su postali plodno tlo za cirkulaciju ideja i kreativne energije i mjesta za inkubaciju inovacije.

Uredi postaju nomadski. Mobilni moduli dolaze na tržište, a instaliraju se ovisno o potrebi, bilo da je to vrt ili otvoreni javni prostor. Posljedica suvremenog načina života je sve veće preklapanje između stambenog i radnog prostora, te prilagođavajući namještaj dvojne namjene dom / ured. To objašnjava zašto tvrtke pokazuju estetske norme obiteljskog života, usvajajući kognitivna i ergonomskih rješenja, ali se posvećuju i opuštanju i meditaciji, osiguravajući mjesta za odmor, sport i slobodno vrijeme. Novi pristup se temelji i na ekološkoj i ekonomskoj održivosti.

2017. izdanje Workplace3.0 uvodi čovjeka u središte zbivanja, kako bi oprema ureda pozitivno utjecala na ravnotežu rada i života, stvarajući osjećaj da su radna mjesta "lijepo mjesto za biti".

 

Foto:Salone del mobile.Milano

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.