Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Najnoviji trendovi u uređenju interijera - Sajam namještaja IMM Koeln 2018

Najnoviji trendovi prikazani na sajmu namještaja IMM u Koelnu 2018 godine nude nam mnoštovo raznolikosti. Kao nikada do sada kombiniraju se različitosti, od skandinavskog šika, mramornih ambienata, reducirane perfekcije do boemskog šika koji nudi fuziju boja.
Objava 31. siječnja 2018. 0 komentara 3649 prikaza
Koeln Messe
Koeln Messe
Najnoviji trendovi u uređenju interijera – Sajam namještaja IMM Koeln 2018

Savršen dom trebao bi biti jednostavan, ali i udoban. Namještaj sa elementima skandinavskog stila se čini savršenim odabirom. Elementi namještaja nisu jako izražajni, to su mali i praktični komadi sa šarmomo, u ugodnim bojama. Suvremeni život je preplavljen informacijama i ovo je protuteža tome - prostori koji nude jednostavnost i opuštanje, bez puno podražaja, a njihovo korištenje i održavanje je vrlo jednostavno.

Boho stil, aktualni predstavnik „Vintage“ trenda se javlja kao reakcija na minimalistički stil sa visokim sjajem. Unutar njega se kombiniraju šareni etnički uzorci sa modernom grafikom, grube vune sa finim tkaninama, spajaju se nespojivi motivi - animalni sa umjetničkma, dizajnerski elementi namještaja sa jeftinim uzorcima. Također se kombiniraju elementi iz različitih dijelova svijeta. Boho koristi vrlo jednostavne dekorativne predmete i tekstile, stare sofe i stolice. Poželjno je dodati namještaj od ratana ili drugih pletiva te puno zelenila.

Trendovi nalažu i uporabu suvremenih klasika, uglavnom izvedenih iz čistih skandinavskih formi. Ovdje dominira drvo, kamen, vuna, tekstil, koža i metal.

Zelenilo u smislu održivosti, ali i uvođenja prirode u dom i dalje je aktualno. Boje sezone - ultraljubičasta i drvenastosmeđa se kombiniraju sa zelenom. Prirodni materijali i biljne dekoracije odlično pristaju uz skandinavski nadahnuti, svježi i prirodni stil interijera, ali može se povezati i sa boho stilom.

Zelena je nova boja u elegantnim domovima, a ta se ideja nastavlja i u segmentu tapeciranog namještaja i tepiha za novu sezonu. Sve nijanse zelene ostaju snažna tema, a boje listova pojavljuju se u šarenim kombinacijama na podovima, zavjesama, roletama i presvlakama. Zelena boja odražava veću svijest o okolišu i savršeno se povezuje s biljkama i njihovim urođenim dekorativnim karakterom.

Kupaonice su oduvijek bile prostori koji su rađeni da traju dugo. Tome su doprinijeli čvrsti i kvalitetni materijali poput kamena i inoxa. I danas je tako, ali razlika je u tome što kupaonica nikad nije bila tako svjesna mode kao i danas. U doba održivosti mramor se vraća u modu kao materijal za podne i zidne obloge, te komade namještaja kao što su stolovi, klupe, pribor za kućanstvo i slični proizvodi. Mramor je cijenjen ne samo zbog ljepote, već i zbog dugotrajnih, visokokvalitetnih svojstava. U kombinaciji s drugim vrhunskim materijalima, mramor može pretvoriti kupaonicu u ornament koji traje.

U svemu ovome više ne postoje pravila, a kontradiktornosti života prenose se i u stanovanje. Sada baršun i beton idu zajedno, minimalizam se kombinira sa mnoštvom tekstila i zelenila, a moderne nijanse dnevnog boravka kombiniraju se sa zagasitim bojama. U svijetu bez pravila potrebno je samo pronaći vlastiti smjer i stvoriti svoju oazu užitka!

Foto: Koeln Messe

Koeln MesseFoto: Koeln Messe 1 / 17

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.