Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Sajam „Salone del Mobile 2018“: Trendovska kuhinja za cijelu obitelj

Eurocucina, sajam kuhinja u Milanu i 2018. godine je pokazao svu raskoš i ljepotu trendovskih kuhinja. Evo primjera kako dobro opremiti kuhinju i zadovoljiti sve funkcionalne i estetske zahtjeve.
Objava 05. svibnja 2018. 0 komentara 617 prikaza
Team7
Team7
Sajam „Salone del Mobile 2018“: Trendovska kuhinja za cijelu obitelj

Trendovska kuhinja povezana je sa blagovaonicom u jedinstven prostor, a povezuje ih šank ili otok. U ovom odabiru poželjno je naći poveznicu u materijalima kuhinje i blagovaonice, a trendovska tema drveta odličan je izbor. Povežite ploču blagovaonskog stola i noge stolica sa kuhinjskim frontama

Fronta šanka više ne mora biti nužno estetski element - ukusno aranžirane otvorene police prema blagovaonici zadovoljiti će dodatne potrebe za smještajem stvari, a svojom ležernošću dati će šarm cijeloj kuhinji.

Prostor kuhinje maksimalno iskoristite za smještaj polica, ladica i izvlačnih elemenata. Police mogu biti potpuno zatvorene, ali i ostakljene pa će vidljivi sadržaji dodatno pojačati efekt otvorenih polica šanka.

Kako bi kuhinja dobila na atraktivnosti u večernjim satima, ugradite led rasvjetu u otvorene police. Osim ugodnog radnog svjetla, ovaj ćete efekt često koristiti i za dekorativne svrhe kada niste u kuhinji.

Ladice opremite dodatnom opremom, a kako bi bile što funkcionalnije ugradite razdjelnike za posuđe i tanjure, sitni pribor i alate.

Za maksimalni estetski efekt, odaberite ugradbeni hladnjak, a hladnjak za vina iskoristite kao dekorativni element. Ugradbeni hladnjaci su nešto manjeg kapaciteta od samostojećih pa u ovom odabiru provjerite da li vam je važnija funkcija ili estetika.

Sve dodatne uređaje, osim ugradbenih smjestite na radne plohe. „Kreativni nered“ je poželjan, ali prenatrpanost će stvoriti suprotan dojam pa učinite vidljim samo ono što je nužno.

Zid od opeke dodatno će naglasiti prostor kuhinje ili blagovaonice, ali ne pretjerujte sa površinom, jer je ovaj efekt vrlo izražajan.

Trendovska kuhinja je opremljena rasvjetnim tijelima velikih dimenzija, a idealna zona za njihovo postavljanje je šank ili otok. Kombinirajte rasvjetna tijela u različitim stilovima i bojama.

Zelenilo u velikom i malom formatu također je nezaobilazno. Iskoristitite podne, zidne površine, ali i radne kako biste obogatili prostor zelenilom te stvorili malu prirodnu oazu.

Kvalitetno opremljena i vizualno ugodna kuhinja biti će idalan prostor za rad i druženje cijele obitelji.

Foto: Team 7

Team7Foto: Team7 1 / 11

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.