Blogosfera Kako urediti dom

Salone del mobile.Milano - Trendovi u dnevnom boravku

Dnevni boravak je zasigurno jedan od najatraktivnijih prostora svakog doma. Opuštanje, rad i druženje samo su neke od mnogobrojnih aktivnosti koje prakticiramo u njemu. Stoga je vrlo važno da je dnevni boravak funkcionalan i atraktivan, što nam najnoviji trendovi sa sajma namještaja Salone del mobile i nalažu.
Objava 12. svibnja 2017. 0 komentara 0 prikaza
Salone del mobile.Milano - Trendovi u dnevnom boravku, naslovna
Salone del mobile.Milano - Trendovi u dnevnom boravku, naslovna
Foto: Poliform

Ovo je prostor u kome se trebate osjećati ugodno pa iskoristite trend neutralnih baznih boja poput sive, bijele ili smeđe i na nju dodajte naglaske. Idealna boja za naglaske ove sezone je žuta ili zelena.

Ovu će priču dodatno izraziti upotreba prirodnih materijala poput drveta i kamena, ali i metala i stakla. Staklo je bojano, a u kombinaciji sa punim plohama se često koristi za reinterpretaciju nekih klasičnih stilova.

Metalni efekti u boji bakra, zlata ili aluminija su izrazito trendovski. Možete ih koristiti u detaljima namještaja, ali i u dekorativnim predmetima velikih dimenzija.

Kontrasti su trendovski element namijenjen stvaranju jakog identiteta prostora. On može biti izražen kroz boje, odnose materijala ili prostora, ovisno koliko ste skloni naglašavanju.

Mekoća i podatnost sastavni su dio trendovskog dnevnog boravka. Ovo se svakako postiže udobnim i ergonomskim sjedećim garniturama, ali i vizualno i dodirom sa mekim foteljama.

Mekoću ćete postići i finim tepisima koji trebaju biti apstraktnog, etno ili geometrijskog uzorka, te zavjesama i dekorima koji prate stil namještaja ili stvaraju kontrast.

Jednostavne linije namještaja obogaćene su kombinacijom različitih materijala te svjetlosnim efektima. Osim komoda za tv, izrazito je trendovska upotreba velikih zidnih poličara, obogaćenih rasvjetom i neobičnim detaljima.

Rasvjetna tijela su voluminozna i izražajna, obavezno u retro stilu. Mogu biti postavljena centralno ili asimetrično, ovisno o situaciji, a voluminoznost čini kompozicija manjih povezanih elemenata.

Nezaobilazan element svakog boravka je zelenilo, a ove je godine veličina biljki jako važna. Nećete pogriješiti ako i sadnicu stabla unesete u dom!

Foto: Poliform

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.