Blogosfera Kako urediti dom

Trendovi u kupaonicama

Salone del Mobile 2018, međunarodni sajam namještaja u Milanu pokazat će u travnju ove godine sve novitete u svijetu kupaonica.
Objava 10. ožujka 2018. 0 komentara 3756 prikaza
interijerNET
interijerNET
Trendovi u kupaonicama

Noviteti će pokazati evoluciju ovog specifičnog prostora doma, koji u zadnjih par desetljeća prolazi značajne transformacije. Od prostora namijenjenih održavanju osnovne higijene, kupaonica se pretvorila u prostor opuštanja i odmora.

Najnoviji trendovi su usmjereni prema digitalizaciji i ekologiji, zadržavajući moć da svojim estetskim doživljajem potaknu emociju.

Ušteda vode, energetska učinkovitost te materijali koji se mogu reciklirati, odlike su najnovijih proizvoda u svijetu kupaonica.

Suvremena tehnologija omogućila je korištenje antibakterijskih premaza koji smanjuju upotrebu deterdženata te štede novac i omogućuju zdraviji način života.

Pametni tuševi i slavine smanjuju potrošnju vode i energije, a pametni uređaji prilagođavaju temperaturu kupaonica, reguliraju glazbu i rasvjetu te visinu sanitarne opreme.

Vizualni doživljaj je nezaobilazna komponenta uređenja kupaonice.

Ona je primarno prostor održavanja osobne higijene, a onda i prostor opuštanja kao evolucija SPA koncepta.

Ipak, pažljivi odabir boja, materijala i rasvjete stvorit će ugođaj koji će pridonijeti konačnom osjećaju opuštanja.

foto: Arblu

interijerNETFoto: interijerNET 1 / 13

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.