Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Trendovi za proljeće i ljeto: detalji za vrtove i terase

Vanjski su prostori već postali mjesta užitka i odmora u vrućim danima, ali svakako će postati još ugodniji unesemo li detalje kojima ćemo oplemeniti ove prostore.
Objava 29. svibnja 2018. 0 komentara 1017 prikaza
interijerNET
interijerNET
Trendovi za proljeće i ljeto: detalji za vrtove i terase

Klub stolić postao je puno više od funkcionalnog elementa vanjske garniture - on je kompleksan, višedjelan i kao takav podložan različitim prostornim kompozicijama. Iskoristite segmente klub stolića za stvaranje mini oaza oko sjedeće garniture, a efekt će biti još bolji ukoliko su segmenti oblikovno različiti.

Postavite mini saksije sa cvijećem te dekorativne boce i čaše u pojedine segmente, koristeći već prisutne boje na pojedinim elementima.

Podne površine obogatite samostojećim svjetiljkama koje također mogu biti postavljene kao kompozicija istih ili sličnih elemenata. Vežite tamne i svijetle predmete u vizualne cjeline.

Taburei su funkcionalni elementi koje svakako iskoristite za dekoraciju prostora. Kombinirajte različite boje i uzorke, kako biste uveli dinamiku u zonu sjedenja. Sve dopunite dekorativnim jastučićima koji prate boje taburea, a čine kontrast sa baznom bojom garniture.

Vanjski tepisi postali su nezaobilazan element vrtova i terasa, a njihovom postavom dodatno ćete definirati i naglasiti prostor te mu dati pravi ugođaj vanjskog dnevnog boravka. Neutralne, bazne boje siguran su odabir za svaki prostor.

Dekorativni predmeti poput lampiona unijeti će dodatnu romantiku u prostor, bilo da se radi o dnevnom ili noćnom ambientu. Možete ih postaviti bilo gdje, ali odličan vizualni efekt imati će vertikalno naglašavanje na prostorima poput stepeništa.

Osim vanjskog zelenila na tlu, odličan vizualni efekt postići ćete i postavljanjem velikih lončanica sa stablima poput masline uz zonu sjedenja. Efekt „zelenog prostora“ u prostoru stvoriti će pravi dojam vanjske prostorije ugodne za boravak.

U korištenju detalja budite kreativni i dinamični. Uz male promjene u detaljima, moguće je napraviti velike vizualne pomake.

interijerNETFoto: interijerNET 1 / 15

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.