Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Trendy dječja soba

Objava 10. rujna 2015. 0 komentara 614 prikaza
Trendy dječja soba
Trendy dječja soba
Trendy dječja soba, naslovna

Vrijeme je priprema za školu pa dječja soba postaje centar interesa obitelji. Osim knjiga, odjeće i obuće, pripremite i dječju sobu za novu sezonu. Bilo da se radi o postojećim ili novim sobama, nekoliko je neizostavnih detalja koji će ovaj prostor učiniti trendovskim!

Trend koji je prisutan i u svijetu odraslih je uvođenje dječjeg svijeta kroz boje i dezene. Dječja soba treba biti vesela. Unesite boje poput crvene, sive, narančaste, ružičaste, žute i neizostavne plave. Sve to iskombinirajte sa detaljima u strukturi drveta. Dobit ćete vrlo zanimljivu „patchwork“ strukturu dječje sobe koja će sama po sebi biti kreativna, što je važno za život i razvoj djeteta.

Korak dalje u kreativnosti ćete napraviti uvođenjem ploče za crtanje. U svijetu digitalne tehnike, ova se ploča može već smatrati retro detaljem, a to ćete osobito postići ako joj zaoblite rubove. Ipak, neovisno o trendu, ova ploča može postati prostor iskazivanja osjećaja i razmišljanja vašeg djeteta te prostor za igru i učenje. Pažljivo ju ukomponirajte sa ostalim bojama. Ako je ploča crna, obavezno uvedite crne detalje u sobu pa će ona postati i dekorativni element.

Fototapete sa makro uzorkom su izrazito trendovske pa ih iskoristite i u dječjoj sobi. Isprintajte likove svoje djece na velikim formatima te ih postavite na izražajne dijelove zida. To će biti najljepši ukras sobe. I ovdje pripazite da kolorit fotografije bude u skladu sa bojama sobe.

Motivi prirode su također u trendu pa iskoristite tapete sa takvim motivima i oblijepite dio zida ili kreveta. Ovo će biti mali detalj koji će privući veliku pažnju!

Uvedite retro detalje u dječje sobe, jer je to neizostavni dio trenda. Jedan od načina je da postavite nove ručkice u retro stilu koje će svojom bojom ili bojama biti dekorativne. To znači da je potrebno postići kontrast fronte i ručkice. Jednostavna pravokutna ručkica sa zaobljenim rubovima će savršeno pristajati svakoj sobi.

Možete u prostor unijeti i retro stolicu ili foteljicu, lampu ili luster i cilj će biti postignut.

Etno motivi su također neizostavan dio trenda. Navlake kreveta i jastučići su idealan prostor za ovakve detalje. Nije bitno iz kojeg podneblja i kakavog uzorka, ali važno je da uzorci pristaju postojećim bojama. Dovoljno je u prostor ubaciti torbu sa etno detaljem ili staviti etno prostirku na zid da bi dječja soba dobila trendovski izražaj.

 

Na financijski pogodan i zabavan način uvedite detalje u dječju sobu i započnite kreativno novu školsku godinu.

foto: Lagrama

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.