Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Uvedite boje proljeća u dom

Proljeće je godišnje doba koje poput niti jednog drugog ne budi u nama toliko želje za kretanjem, stvaranjem i promjenama. Ovo je idealno vrijeme za osvježenja doma koristeći nove boje kroz elemente namještaja, tekstilnu opremu ili boje zidova.
Objava 15. travnja 2018. 0 komentara 1034 prikaza
interijerNET
interijerNET
Uvedite boje proljeća u dom

Pri odabiru boja u domu potrebno je odrediti baznu boju. Preporučljiva je siva u raznim tonovima, toplobijela ili boja bijele kave. Možete koristiti i ostale boje, ali obavezno u pastelnim tonovima i vodeći računa da pristaju bojama koje ćete uvoditi u detalje.

Izrazito trendovske boje proljeća su žuta, narančasta, plava u svjetloj i tamnijoj nijansi, zelena i crvena. Bilo koja od ovih boja odlično će pristajati navedenim baznim bojama.

Ukoliko ste skloni izražajnom interijeru i neobičnim kombinacijama, iskoristite trendovske boje proljeća u blagovaonici. Kombinacija navedenih boja u kompoziciji blagovaonskog stola sa stolicama može stvoriti odličan vizualni efekt.

Za nešto diskretnije naglaske kombinirajte različite tkanina dvosjeda, trosjeda ili fotelja, od kojih jedna može biti vrlo izražajna, poput zelene. Ostali elementi trebaju biti u mirnijoj boji ili šareni, ali sa sitnim uzorkom koji će obavezno sadržavati i odabranu dominantnu boju.

Još mirniji ugođaj ćete postići igrom dekorativnih jastučića na sjedećoj garnituri u baznoj boji. Jastučiće kombinirajte u više boja, osobito ako je prostor i garnitura većih dimenzija. Ovakva kombinacija omogućuje intenzivniju igru elemenata i boja na zidu. Koristite slike, police i dekorativne premete za izražajne zone zida.

Prostor će koloristički oživjeti i upotrebom tepiha intenzivnije boje koju ćete iskombinirati sa klub stolićem. Tepih može biti jednobojan ili sa uzorkom. U ovakvim kombinacijama pripazite da tepih i stolić sadrže iste boje, kako bi se osjećala njihova međusobna povezanost. Plave nijanse u kombinaciji sa zlatnim tonovima mogu biti i elegantne i izražajne u isto vrijeme.

Crvena boja je vrlo specifična u svom izražaju pa ju obavezno kombinirajte sa osnovnim baznim bojama i ne pretjerujte u količini predmeta ili zidova. Poželjno je kombinirati i više nijansi crvene boje, od tamnijih do svjetlijih, što će dodatno „ugasiti“ intenzitet ove boje.

Bilo koja od navedenih kombinacija unijet će promjenu u željeni prostor. Osim toga, ovakve promjene ne zahtijevaju puno vremena, niti finacijskih sredstava pa su dostupne većini ljudi.

interijerNETFoto: interijerNET 1 / 10

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.