Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Uživajte u vodenim efektima kupaonice

Objava 05. veljače 2016. 0 komentara 615 prikaza
Uživajte u vodenim efektima kupaonice
Uživajte u vodenim efektima kupaonice
Uživajte u vodenim efektima kupaonice, naslovna

Kupaonica ima značajnu ulogu tokom cijele godine. U zimskom periodu ju mnogi koriste kako bi se grijali u kadi ispunjenoj toplom vodom, a ljeti uživaju hladeći se mlazovima hladne vode. Osim efekta opuštanja i rashlađivanja, dodatnu ugodu pruža hidromasaža, čije mlaznice mogu biti ugrađene u ležeću kadu ili hidromasažni blok, koji se ugrađuje na zid uz kadu ili tuš kabinu. Hidromasažne mlaznice su vrlo osjetljive i lako se začepe, stoga se pri kupnji ovakih kada ili hidromasažnih blokova posavjetujete o načinu i sredstvima potrebnim za njihovo pravilno održavanje.

Za ugodu pri ležanju u kadi izuzetno je važna dimenzija i ergonomija kade. Ukoliko je postavljate u kupaonicu s ciljem istinskog opuštanja, odaberite onu većih dimenzija, (dužine 170 cm ili 180 cm) kako biste se mogli ugodno ispružiti u njoj.

Veća tuš kabina ima više prostora te otvara mogućnost za igru djece pod tušem ili zajedničko rashlađivanje partnera. Minimalne preporučljive dimenzije takve kade su 120 cm x 80 cm.

Kako biste osjećali slobodu i vizuru za vrijeme uživanja u vodenim efektima, postavite na ležeći ili tuš kadu kabinu od  transparentnog stakla. Na taj način nećete imati osjećaj da ste zarobljeni u malom prostoru, a i sama kupaonica će izgledati veća.

Pogled, koji se pruža iz kupaonice, može biti značajan čimbenik u stvaranju njene kvalitete. Iako su kupaonice često bez prozora ili sa sasvim malim prozorima, najljepši prizor je pogled u prirodu, oslobođen susjednih dvorišta i prolaznika.

Ukrasite kupaonicu dekorativnim predmetima, biljkama, mirisnim svijećicama, koje stvaraju posebno romantičnu i opuštajuću atmosferu. Kako biste unijeli prirodne ugođaje, kompletan zid kupaonice možete obložiti kamenom, posebno obrađenim drvom ili nekim drugim materijalm, koji dobro podnosi vlažne uvjete. Ukoliko imate veliku kupaonicu, jedan dio uredite kao njen osnovni dio, a drugi organizirajte kao mali spa prostor sa specijalnim dekoracijama, jer je namjenjen isključivo uživanju i opuštanju.

Poboljšajte kvalitetu vremena provedenu u kupaonici na način da uložite u njeno opremanje. Iako to traži promišljanje i financijsko ulaganje, krajnji rezultat će vas sigurno oduševiti!

 

Foto: Dornbracht

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.