Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kako urediti dom

Zaštita od sunca u vanjskim prostorima

Objava 13. kolovoza 2014. 0 komentara 1918 prikaza
Zaštita od sunca u vanjskim prostorima
Zaštita od sunca u vanjskim prostorima
zaštita od sunca naslovna

Ljeto je u punom zamahu. Kako bismo produžili boravak na otvorenom, nužno je zaštiti se od sunca.

Na tržištu je široka ponuda elemenata zaštite od sunca, kako onih klasičnog oblika, tako i trendovskih. Odaberite element zasjenjenja koji će najbolje odgovarati vašem okružju i potrebama!

Za sve one koji su u mogućnosti, idealno zasjenjenje će tvoriti čvrsta nadstrešnica, kao produžetak unutrašnjeg prostora. Ovaj klasični element može vrlo jednostavno dobiti trendovska obilježja. Fine tkanine u funkciji zastora dat će notu profinjenosti i prozračnosti. Povežite boju zastora sa jastučićima sjedeće garniture. Svijetle boje poput bijele ili bež će biti idealan odabir.

Ukoliko je vanjski prostor većih dimenzija, odaberite paviljon koji će obogatiti vaše dvorište. Metalnu konstrukciju dekorirajte tkaninom i postavite zastore ili istaknite konstrukciju kombinirajući ju sa drvenim detaljima. Ovaj trendovski element zasjenjena postat će atraktivan prostor za druženje i odmor. Ne zaboravite prostor obogatiti dekorativnim predmetima i dodatnim zelenilom.

Za manje prostore je preporučljiva upotreba suncobrana. Praktični su zbog mogućnosti premještanja, a trendovski oblici predstavljaju i pravi ukras u prostoru. Odaberite one pravokutnog oblika, jer će stvoriti kvalitetniji zasjenjeni prostor.

Konstrukcija može biti metalna ili drvena, uskladite ju sa postojećim elementima u vrtu. Izbjegavajte šarene i tamne tkanine za zasjenjenje, idealne su svijetle, nenametljive boje koje će se lako uklopiti u postojeće stanje.

Za male prostore preporučljive su montažne nadstrešnice sa ručnim ili električnim upravljanjem. Ovaj klasični element zasjenjenja obogatite trendovskim dekorativnim elementima poput zemljanih ćupova i metalnih klub stolića. Obavezno koristite dekorativne jastučiće u trendovskim bojama - siva, plava, ciklama ili žuta.

Izrazito trendovski elementi za zasjenjenje su ležaljke, dvosjedi ili ljuljačke sa integriranim sjenilom. Ovakvi elementi su izuzetno fleksibilni i praktični pa se mogu smjestiti u bilo koji vanjski prostor.

Odaberite kvalitetnu zaštitu od sunca i uživajte u ljetu!

Foto: Cane-line

Archi-living.com

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.