Blogosfera Kako urediti dom

Zelena je boja sezone

Objava 03. ožujka 2017. 0 komentara 8 prikaza
Zelena je boja sezone
Zelena je boja sezone
Zelena je boja sezone, naslovna

Najnoviji trendovi nameću zelenu boju kao obaveznu u svim prostorima. Raspon je od boje trave i zelja do modrozelene te petrolej plave, a koristi se na zidnim oblogama, tkaninama, dekorativnim predmetima te detaljima namještaja.

Photo: Nya Nordiska, World of Naturals

Zelena je boja života, rasta i nade, ona je istovremeno inspirirajuća i opuštajuća. Često je u domovima prisutna kroz temu biljnog svijeta. No, prije svega, zelena je savršena zamjena za višegodišnje čokoladno smeđe ili crne kontrastne tonove. Odlično se kombinira sa mnogim bojama i pristaje svakom stilu.

Photo: Jab Anstoetz; Longi

Idealan medij uvođenja zelenih tonova u dom je tekstil. Sve nijanse zelene boje dobro su došle na zavjesama ili dekorima, tepisima, jastucima te sjedećim garniturama.

Photo: Creation Baumann; Delizia

Ovisno o detaljima u domu, koristite biljne, cvjetne, apstraktne motive ili jednobojne tkanine. Ukupan dojam može biti elegantno smirujući i apstraktno intenzivan, ovisno o kombinacii boja uzoraka tkanina. Osobiti izražaj tkaninama daje tehnika printa koja može vjerno dočarati željene efekte - od realizma do različitih slikarskih tehnika.

Photo: Creation Baumann; Delizia

Photo: SAHCO; PremiumBasics, Duke chairs

Photo: SAHCO; PremiumBasics, Duke chairs

Vintage efekt ćete postići korištenjem jednobojnih plišanih tkanina na foteljicama, a detalji u chesterfieldu su obavezni.

Photo: Nya Nordiska, Janis FR 06 absynth

Bez obzira da li koristite zelenu boju unutar kombinacija različitih boja i uzoraka ili je izolirana, ona će svojim karakteristikama privući pažnju. Hrabro je kombinirajte, stvarajući različite vizualne efekte. Bez obzira na stil, vaš će stan biti u trendu!

 

Naslovna: Nya Nordiska, Core Classics

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.