Blogosfera Mačka u martama

Iz nijanse u nijansu

Objava 24. veljače 2015. 0 komentara 101 prikaza
HOLMES 1
HOLMES 1
Holmes

Veljaču kao mjesec u kojem ne postoji medij kroz koji se nije provukla epidemija poznata kao ''50 nijansi sive'' možda je najbolje zaključiti tekstom koji nema apsolutno nikakve veze s istom.

Ovaj tekst započinje na jednom prašnjavom potkrovlju  gdje je godinama ležao jedan drugi tekst, a radi se o priči koju je napisao jedan autor kojega vrijedi spomenuti... naravno, i čitati - sir Arthur Conan Doyle!

''Tata'' Scherlocka Holmesa tu priču objavio je u zbirci koja je bila dio projekta prikupljanja novca za obnovu mosta u Selkirku u Škotskoj. Naravno, stručnjaci za autorski stil Conan Doylea ne slažu se oko toga radi li se o zaista njegovoj priči. A u njoj se prati susret slavnog detektiva i njegovog pomoćnika dr. Watsona kojega zamišlja jedan novinar...

Čini li se i vama da duh legendarnog Holmesa živi punim plućima? Iz nijanse u nijansu... Benedict Cumberbatch kao Sherlock, pa Robert Downey Jr., pa razni spin off-ovi - preporučam ''Elementary'' (CBS) i reizdanja Doyleovih djela, jedna velika ''baza fanova'' je prisutna. Pa i ako ova priča nije Doyleova, samo je dodatak fan fictionu koji buja. :)

Na Internetu čudesa razna, pa tako imamo i jedno poprilično natrpano mjesto za ljubitelje slavnog Holmesa. Radi se o specijaliziranom portalu na kojem se danas nalazi preko tri tisuće priča. Nađe se boljih i lošijih, no za one kojima ''nikad dosta Holmesa'' ovo je jedno od najpopularnijih mjesta gdje mogu dobiti dnevnu dozu detektivske lucidnosti: https://www.fanfiction.net/book/Sherlock-Holmes/

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.