Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Iza reflektora

Mrvice su dovoljne za srećicu

Objava 14. ožujka 2016. 0 komentara 463 prikaza
Mrvice su dovoljne za srećicu...
Mrvice su dovoljne za srećicu...
Mrvice su dovoljne za srećicu...

Mrvice su dovoljne za srećicu....jer jesu.

Doslovno ili u prenesenom smislu, ali mrvice su te koje mogu uzdrmati svijet.

Obožavam vikend jer znam da me tada ne budi alarm na mobitelu, jer znam da u kalendaru nema obaveza jer znam da dan može biti spontan i jer znam da očekujem neočekivano. I treba nam takav vikend svako malo, treba nam vrijeme za sebe, da ne razmišljamo o ničemu ili da u miru pripremimo sve za novi početak tjedna. I to je ok, dokle god nas to opušta i veseli.

Naravno da je nemoguće da nam svaki vikend bude takav, moji su stvarno rijetki, ali ono što im je isto je da su su svakako nepredvidljivi.

Prijašnjih godina znajući da mi uskoro počinje godišnji odmor od dva tjedna, nisam uspjela odmah biti produktivna po tom pitanju. Taman kada sam se počela odmarati, već je bila sredina godišnjeg i onda je počeo onaj osjećaj da uskoro ističu ti bezbrižni dani. Međutim, s vremenom, godinama i iskustvom, naučila sam brže puniti baterije. Sada mi je i vikend dovoljan za brzinsko punjenje baterija.

Ponedjeljak je, vjerujem, svima manje ili više kaotičan. Uvijek imam osjećaj kao da sam se vratila sa godišnjeg na kojem sam bila pa najmanje mjesec dana bez interneta i mobitela, i onda zatrpana sa svime, zaboravim da preko dana nemam utrku sama sa sobom i da ću sve stići pa čak i ako ubacim u nižu brzinu. Tako je prije neki dan, moja prijateljica i kolegica u firmi, vidjevši da ne znam ni gdje mi je glava, skuhala kavu i samo je ostavila pored mene da vidi hoću li primijetiti.

Kavica, ispod koje je bio papirić s natpisom ''Mrvice su dovoljne za srećicu'' i s keksićem pored.
Slatko i tako brižno.

Koje su mrvice vama dovoljne za sreću tijekom užurbanog dana preko tjedna?
Da li primjećujete svoje mrvice u osobama pored vas, stvarima koje vas okružuju?

U mom slučaju mrvice u obliku prijateljice, kave i kolačića uljepšale su mi dan, tjedan, a i dale inspiraciju za novi post koji sam htjela podijeliti s vama.

Želim vam svima koliko toliko opuštene dane, posute mrvicama i vikende nikako nemojte potrošiti dan na čišćenje stana, neka bude pun mrvica :)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.