Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Iza reflektora

Murter: kladim se na produžetke

Objava 18. travnja 2016. 0 komentara 566 prikaza
Murter_1
Murter_1
Murter_1

Onaj osjećaj kada je vikend prebrzo prošao, a doslovno sam s petka došla na ponedjeljak, u međuvremenu razmišljajući gdje su bili subota i nedjelja. 

To se dogodi ili kada je vikend predivan i uživam u odmaranju ili kada se od posla nisam ni okrenula i shvatila da vikend nisam ni imala, nema zlatne sredine.
Nikada nema zlatne sredine kada je vikend u pitanju.
Iz krajnosti u krajnost, samo tako.

Ovaj vikend je ipak bio rezerviran za ovu prvu opciju. 
Opuštanje i punjenje baterija u prirodi, okružena najdražim ljudima, sa slabim signalom na mobitelu i polupunom baterijom na istom (kod mene je i čaša uvijek polupuna).

Nakon takvog vikenda pomislim da bar vikend ima produžetke istog, kladila bi se na produžetke, uvijek bi odabrala tu opciju, pa mislim...samo još ponedjeljak. To je isto onome kada alarm zvoni ujutro i nedostaje tih 'samo 15 minuta'.
Danas mi je nedostajao i ponedjeljak i onih 15 minuta koji me ponekad dovedu do sat vremena.

Danas sam dan odlučno počela sa rješavanjem nekih zaostataka i nekih stvari koje neko vrijeme stoje zapisane u rokovniku, a misao pobjegne na neka smirenija mjesta. Danas su mi se u glavi posložile slike Murtera od prije nekoliko tjedana.

To čudesno mjesto koje vlada svojim "prekomorskim kolonijama"- otocima i otočićima, a napose biserjem cijelog Sredozemlja - Kornatskim otočjem. 
Murter je najveće naselje na istoimenom otoku, s najvećim brojem otoka u svom sastavu (preko 170), s velikim brojem pjeskovitih plaža na svojim obalama (Čigrađa, Slanica, Podvrške...) i velikim brojem zanimljivih odredišta u svom susjedstvu (nacionalni parkovi: Kornati, Paklenica i Krka; parkovi prirode Telašćica i Vransko jezero; gradovi: Zadar, Šibenik i Split).

I dok ja tako danas u stanju 'nemoj misliti na torticu, nemoj misliti na torticu', misli su mi ipak odlutale Murteru, mjestu gdje uvijek ista barka stoji na istom mjestu, gdje se galebi karaju uvijek na istom mjestu, gdje selo priča, a ljudi govore, gdje miris mora podsjeća na ljeto u svako doba godine...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.