Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Drukčiji? Ne! Samo svoj.

Ako niste fotografirali svoje noge na plaži, ne brinite, ništa niste propustili

Ako nemate fotografije s mora objavljene na društvenim mrežama, ne zamarajte se time. Ako nemate boju i niste pocrnili, i to vam nije glavna tema na kavi, ali vašoj prijateljici koja se hvali kako je pocrnila je, potražite drugu prijateljicu. Bio sam na moru. Živim na moru. Nisam pocrnio. Veliko čudo. Ako niste fotografirali crne noge prema moru i onako da se vidi nebo… onako kako vaša prijateljica isto fotografira… ispod koljena, jer to sad svi tako fotografiraju, slobodno i to možete zanemariti.
Objava 03. rujna 2021. 0 komentara 543 prikaza
Photo by MB
Photo by MB
Jan na trajektu

Deveti je mjesec. Ljeto je pri kraju. Ne znam kako ste ga proveli ali nadam se dobro. Meni je bilo za moj ukus previše vruće. Nisam neki ljubitelj topline. Volim more. Ali ne vrućinu. Iako imam dojam da su i ove vrućine svake godine sve veće. A možda sam i ja sve stariji pa teže to podnosim. Bit će nešto i u tome. 

Bio sam nekoliko dana na svom otoku. Ništa se nije promijenilo, ali je bilo puno turista. Čak i više nego prošlo ljeto. 

Pokušao sam se tih nekoliko dana fokusirati samo na odmor i sebe. Nisam mislio, razmišljao, niti planirao, no moj mozak ne može, a da nešto ne misli. Toliko priča bi htjelo biti ispričane… a tako malo ih na kraju i bude ispričano. 

Nadam se da ste i vi pokušali barem malo odmoriti svoj mozak od posla i svakodnevne trke. Ako niste bili na moru, nema veze. Mogli ste se odmoriti i bilo gdje drugdje. Recimo ja nisam nikad bio u Gorskom kotaru po ljeti, a ni po zimi. 

No ljeti bih volio ići jer je puno hladnije nego u ovoj betonskoj džungli koja se zove Rijeka. 

Ako nemate fotografije s mora objavljene na društvenim mrežama, ne zamarajte se time. Ako nemate boju i niste pocrnili, i to vam nije glavna tema na kavi, ali vašoj prijateljici koja se hvali kako je pocrnila je, potražite drugu prijateljicu. Bio sam na moru. Živim na moru. Nisam pocrnio. Veliko čudo. 

Ako niste fotografirali crne noge prema moru i onako da se vidi nebo… onako kako vaša prijateljica isto fotografira… ispod koljena, jer to sad svi tako fotografiraju, slobodno i to možete zanemariti. 

Ne treba vam to da biste se odmorili. Ne treba vam to da biste se posvetili sebi. To vas neće pretjerano opustiti, zapravo još će vas i više iznervirati jer… sad baš ovaj oblak se pojavio i sad mi se ne vide noge jer nema sunca. 

Dobro, ja se ipak nadam da ste se „zdravije“ odmorili, sa što manje društvenih mreža i prijateljica koje su izgorjele na suncu. 

Želim vam da se tako odmorni fokusirate na nove ciljeve koje ste si zadali ili koje ćete si tek zadati. Želim vam da i na jesen više mislite na sebe. Na primjer da si nađete neki hobi. Počnite čitati knjige ako još niste. Počnite zapisivati dnevnik s mislima ili svakodnevnim zadatcima. 

Šetajte, puno šetajte. Provodite više vremena s ljudima koje volite i koji su vam važni u životu. 

Na kraju ljeta, pojedite još koji sladoled i popijte još koju ledenu kavu. Može i koktel. Ja hoću! Pogledajte još koji zalazak sunca s neke lijepe pozicije. 

Samo budite ono što jeste. Dajte malo ljubavi sebi.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.