Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Drukčiji? Ne! Samo svoj.

Čitanjem i pisanjem prihvaćam tešku stvarnost

Prvi put sam se susreo s knjigom kada sam bio mali, tko zna točno kada, ali mi je mama čitala prve knjige koje sam upoznao. Tada sam, vjerujem zavolio knjige i čitanje. Danas bez čitanja i pisanja, ne bih mogao zamisliti svoj život. Volim čitati i volim knjige.
Objava 23. travnja 2020. 0 komentara 390 prikaza
Photo by / Igor Popović
Photo by / Igor Popović
Jan i mama

U ovom nenormalno doba, ne smijemo nikako zaboraviti i one normalne stvari. 

Danas je Svjetski dan knjige i autorskih prava te Noć knjige, i svakako to ne bismo trebali zanemariti. 

U Hrvatskoj se Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava održavanjem  Noć knjige, ali i knjige općenito čine nas ljude bogatima. Knjige i čitanje su nematerijalno bogatstvo svakog čovjeka. Dobro, naravno, knjige imaju svoju materijalnu vrijednost, ali ono što svaka knjiga pruži čovjeku ne može se usporediti s niti jednom materijalnom stvari. 

Prvi put sam se susreo s knjigom kada sam bio mali, tko zna točno kada, ali mi je mama čitala prve knjige koje sam upoznao. Tada sam, vjerujem zavolio knjige i čitanje. 

Danas bez čitanja i pisanja, ne bih mogao zamisliti svoj život. Volim čitati i volim knjige. 

Zaista imam puno knjiga u kući, nemaju ni svoje mjesto jer ih je previše, ali mi nije žao. Nikad mi neće biti premalo prostora za još jednu knjigu. Čini mi se da sam jednom pročitao negdje da je Hemingway imao 50.000 knjiga, a ja sam rekao da ću ih imati onda 60.000.

U ovo teško doba u kojem se svi mi nalazimo, knjige i čitanje su pravi odmor za dušu, tijelo i um. Čitanjem otputujemo u neki drugi svijet i odmorimo se od stvarnosti, jer ta stvarnost, ponekad može biti teška za čovjeka. Pa je zbog toga čitanje pravi lijek za prihvaćanje te stvarnosti. 

Nažalost ne možemo se družiti uživo na promocijama danas, nadam se da ćemo druge godine obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava te Noć knjige normalno kako i spada. No, družimo se na društvenim mrežama i čitamo se tamo. Na Facebook stranici mojeg izdavača Beletra, daruje se i moja knjiga, pa bacite pogled! 

Čitajte, čitajte i puno čitajte. Bit ćete ispunjeniji i sretniji. Knjige pružaju ogromno bogatstvo i znanje. Ponekad utjehu i izlaz. Nadu i vjeru. Hrabrost i snagu. Samopouzdanje i pozitivan stav. 

Na kraju, želim da budete pozitivni i strpljivi. Sve će proći. Vjerujte u bolje, vjerujte u sebe. Budite zahvalni na svemu što trenutno imate!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.