Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Drukčiji? Ne! Samo svoj.

Napravi pauzu i odmori, popij kavu!

Nikad ne bismo trebali bezglavo trčati prema ciljevima koje si postavimo. Jer ćemo tako samo izgubiti glavu i cilj. Izgubit ćemo sav onaj trud koji smo uložili za ono što želimo. Mislim da je važnije prvo slušati svoje tijelo nego doći do cilja. Kada budemo jasno razumjeli tijelo i kada budemo znali što nam govori, a ne da to ignoriramo, sigurno ćemo stići do cilja. Vjerojatno i do nekih nestvarnih ciljeva. Za koje nismo ni mislili da ih možemo ostvariti.
Objava 14. svibnja 2021. 1 komentara 647 prikaza
Photo by MB
Photo by MB
Jan pored rijeke.

Nisam već tri tjedan ništa pisao za Večernji, ali imao sam i potrebu malo pauzirati, nekako sam se zasitio i jednostavno nije ništa dolazilo za pisanje. Možda sam se previše raspisao i potrošio baterije ali ponekad dobro dođe. 

Mislim da svatko od nas, ma koliko god voljeli svoj posao i ono što radimo moramo znati kada malo treba stati i uzeti predah. Jer sve što radimo i ako to radimo non stop bez prekida, svom snagom, tu snagu ćemo brzo istrošiti, nećemo više biti efikasni kao prije, nove ideje nam više neće dolaziti i naš posao će najviše nastradati. 

Želimo li to? Ne! Nitko to ne želi! 

Nikad ne bismo trebali bezglavo trčati prema ciljevima koje si postavimo. Jer ćemo tako samo izgubiti glavu i cilj. Izgubit ćemo sav onaj trud koji smo uložili za ono što želimo. 

Mislim da je važnije prvo slušati svoje tijelo nego doći do cilja. Kada budemo jasno razumjeli tijelo i kada budemo znali što nam govori, a ne da to ignoriramo, sigurno ćemo stići do cilja. Vjerojatno i do nekih nestvarnih ciljeva. Za koje nismo ni mislili da ih možemo ostvariti. 

Trebali bismo naći savršenu ravnotežu između srca, duha, uma i tijela. 

Ako srce želi na jednu stranu, duh na drugu, a um pak na neku treću… ajme koji kaos. Tijelo će se prije umoriti od tog kaosa nego od posla. 

Srce ponekad želi još i još ali tijelo je umorno za to još, tijelo traži predah, a mi bismo trebali to prepoznati i reći srcu - samo malo, prvo se moram odmoriti pa ću nastaviti. 

Nakon što smo uzeli pauzu i popili kavu, možemo nastaviti dalje. No, ono što je najbolje je to da smo sada puno svježiji, prisutniji i fokusiraniji. 

Energija nam se vratila i potpuno predano možemo činiti ono što želimo. 

Kada vam ne ide, nemojte se opterećivati, možda je baš vrijeme za pauzu. 

Nekada zaista tijelo treba predah, ali ne samo tijelo nego i um i srce… 

Jednako je važno znati slušati srce, duh um i tijelo. Kada osjetite da ne ide dalje, stanite. Posvetite se sebi i dajte si vremena. Dajte si vremena onoliko koliko je god potrebno. 

Vjerujte mi bit ćete svjesniji i daleko više uspješniji.