Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Drukčiji? Ne! Samo svoj.

Nikome niste dužni

Ono što je najvažnije je to da shvatite koliko je vaš život i vrijeme vašeg života dragocjeno. Vi apsolutno niste nikome ništa dužni. Nemojte se nikome opravdavati. Budite iza svojih stavova i zauzmite se za sebe. Zauzmite se za ono što želite. Nitko vam neće ništa pokloniti. Još će vas iskoristiti i više kad vide da mogu. Kada im više ne budete potrebni samo će vas odbaciti. Suprotstavite se tomu. Nemojte izgubiti sebe. Budite svoji takvi kakvi jeste.
Objava 08. srpnja 2021. 1506 prikaza
Jan Bolić - pisac, bloger, influencer
Jan Bolić - pisac, bloger, influencer
Photo by / Igor Popovic

Uvijek nekome ugađate, uvijek se nekome želite svidjeti. Ne želite se nikada nikome zamjeriti.  Puno puta radite i nešto što drugi hoće, a vas to niti najmanje ne usrećuje. Odrađujete sitne usluge. 

Pa onda kada se predvečer suočite sa svojim mislima, bude vam još i gore, jer tek tada u toj bezobraznoj tišini shvatite da ste vi samo drugima kockica leda u koktelu. 

Tišina je najbolja za razgovor sa samim sobom. Tada se najjače čuju misli. Kada smo sami i kada nema nigdje nikoga. Onda nam se javljaju. No, problem je u tome ako su te misli onakve kakve mi nismo spremni čuti ili čitati. 

Ne brinite, meni su gotovo svakodnevno takve misli pred spavanje. Ništa strašno dok vam to ne počne ometati svakodnevicu. No, da, bezobrazne su i ponekad veoma naporne. Nekada su nam misli nejasne, a nekada i mi umislimo nešto. 

No, kada ste sami sa sobom i osjećate se nesretno, to svakako nije dobro. Nije dobro niti da vas drugi iskorištavaju. I to tek osjetite tada u tišini kad ste sami. 

Ono što je najvažnije je to da shvatite koliko je vaš život i vrijeme vašeg života dragocjeno. Vi apsolutno niste nikome ništa dužni. Nemojte se nikome opravdavati. Budite iza svojih stavova i zauzmite se za sebe. Zauzmite se za ono što želite. 

Nitko vam neće ništa pokloniti. Još će vas iskoristiti i više kad vide da mogu. Kada im više ne budete potrebni samo će vas odbaciti. Suprotstavite se tomu. 

Nemojte izgubiti sebe. Budite svoji takvi kakvi jeste. 

Poklonite sebi nešto. Uvijek si možete nešto pokloniti, pa barem trenutak mira. Uz kavu. Možete sjesti na klupicu i promatrati svijet oko sebe. 

Ako budete činili stvari koje vi uistinu želite, misli vam neće više smetati. Kada budete u tišini vjerojatno će vam misli biti zahvalne. Još ako im dodate malo koktela kojeg ćete popiti u miru ili s ljudima koje volite, misli će biti pozitivne. 

Neće se samo misli popraviti nego će se i vaš unutarnji svijet popraviti. Disat će potpuno i svježe. Kako bi i trebao. 

Nemojte zaboraviti misliti na sebe u ovoj ludoj svakodnevici modernog doba. Nije sebično misliti na sebe. Ako vaš unutarnji svijet bude u redu, onda se možete posvetiti i drugima.