Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Drukčiji? Ne! Samo svoj.

Posveti se svojim mislima

Nadam se da nastojiš što više čuvati svoje fizičko zdravlje i svoje tijelo jer tvoje tijelo je jedini dom u kojem ćeš do kraja života živjeti. Ako se u tom domu ne osjećaš ugodno, nećeš biti sretan.
Objava 25. srpnja 2019. 0 komentara 671 prikaza
Jan Bolić
Jan Bolić
Jan Bolić

Tvoje tijelo treba fizički odmor. Normalno, jer da se ne odmaraš i na primjer ne naspavaš tvoje tijelo to ne bi dugo moglo podnositi, jer živjeti bez sna nije moguće. Možda bi i izdržao 48 sati, no, ne više od toga. Trebaš se brinuti i za svoje fizičko zdravlje, bilo bi dobro da trčiš, vježbaš, uglavnom da se baviš nekim fizičkim aktivnostima koje će te pozitivno umoriti, relaksirati i dati ti energije. Uz fizičku aktivnost, za dobro fizičko zdravlje, trebaš brinuti i o prehrani koju unosiš u sebe, zar ne? Nemoj jesti masnu hranu, pogotovo kada su ljetni mjeseci, pij dovoljno tekućine kako bi hidratizirao svoje tijelo… jedi povrće, voće, meso, raznoliku hranu. 

Nadam se da nastojiš što više čuvati svoje fizičko zdravlje i svoje tijelo jer tvoje tijelo je jedini dom u kojem ćeš do kraja života živjeti. Ako se u tom domu ne osjećaš ugodno, nećeš biti sretan. 

Život je ubrzan, nažalost previše, vjerojatno u danu ne stigneš ni pojesti kako treba. Cijeli dan radiš, dođeš kući kao mokra krpa, koja nije sposobna više ništa, nego samo se baciti na neku mekanu površinu i spavati. No, niti se ne uspiješ naspavati jer ponovno moraš ujutro na posao. I tako stalno, dok jednog dana više nećeš moći i nećeš znati kako nastaviti dalje. 

Zato, uz sve ovo što imaš tijekom dana i tjedna, probaj ugurati vrijeme u kojem ćeš trenirati svoje misli, um i duh. Vrijeme u kojem ćeš se opustiti i slušati svoje tijelo i svoje misli. To može biti i vrijeme u kojem ćeš čitati knjigu, popiti čašu vina ili otići prošetati s nekim, popiti kavu. No, najvažnije je da se opustiš i posvetiš svojim mislima. Ako to znači da želiš biti sam, budi sam. Uzmi pola sata za sebe i budi sam. Razmišljaj o čemu god hoćeš. 

Zapamti, fizičko zdravlje jednako je važno kao i mentalno. Ako tvoje misli i tvoja psiha nisu u redu, neće biti ni tvoje fizičko zdravlje. Zato se moraš posvetiti svojim mislima isto kao i što se posvećuješ fizičkom zdravlju. Na kraju krajeva, tvoj um će izdržati neko vrijeme, vjerojatno duže nego tijelo bez sna, ali jednog dana će i tvoj um pregorjeti. 

Posao, dnevne obaveze koje ti oduzimaju najviše tvog vremena, neće uvijek biti dio tvog života. Posao nećeš raditi do kraja života, a možeš i prije mirovine dobiti otkaz ili promijeniti neki drugi. Međutim, zauvijek ćeš živjeti u svojem tijelu. Ne možeš ga promijeniti kao na primjer posao. No, znaš li što možeš promijeniti? Navike. 

Promjeni svoje životne navike i svaki dan se opusti u miru. Možeš disati i slušati svoje disanje. Meditirati. Najvažnije je da malo staneš od ubrzanog života koji juri sve brže. Tako ćeš trenirati svoj um, misli i moći ćeš izdržati pritisak koji ti donosi radni dan. Barem ćeš ga lakše podnositi. Vjeruj mi, kod mene to pali, zato sam to i podijelio s tobom. Nikad ti nisam ništa preporučio ono što i sam ne primjenjujem. 

Mene jako opušta gledati u more. Volim gledati valove i slušati njegove zvukove. Kad god osjetim da mi je previše, znam da se moram posvetiti svojim mislima i odem gledati more. Ponekad neke stvari koje mi stvaraju napetost, a moram ih obaviti, također, onda se odem opustiti i uz kavu. Sjedim, promatram ljude i razmišljam. Potpuno se posvetim svojim mislima. „Treniram“ svoje misli kako bih mogao lakše podnijeti napetost. Za sada pali. Probaj i ti! 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.