Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Drukčiji? Ne! Samo svoj.

Vjerojatno ćeš ti preživjeti, ali netko drugi neće!

Nemojmo biti prepametni, ali zajedno možemo zaustaviti virus. Zato se ne smijemo neodgovorno i nemarno ponašati. Oni koji moraju u izolaciju, neka je odrade. Ako slučajno ima korona virus u sebi, a ostao je u kućnoj izolaciji, spasio je nečije živote. Možda moj. Stav - nije to ništa, lako ću to preživjeti, da možda ti hoćeš, ali ćeš nekome prenijeti tko neće.
Objava 14. ožujka 2020. 0 komentara 2509 prikaza
Jan Bolić
Jan Bolić
Jan Bolić

Već nekoliko dana čitam i slušam, malo jednu stranu, pa malo drugu stranu. Trebamo paziti, ovo će nas ubiti... onda druga strana, ovo je sve namjerno napravljeno, panika, sve je ovo zbog ekonomije i farmaceuta... 

Znate što? Nije me briga! Uopće. Koliko sam se informirao i pročitao do sada od osoba koje su cijele svoje živote posvetili medicini, epidemiji i istraživanju, neki su mi i jako dragi prijatelji, moje mišljenje je da ovo nije nitko namjerno napravio kako bi uništio ekonomiju. 

No, moguće je da je virus krenuo zbog nemara, to je druga stvar. Zapravo, siguran sam da je zbog ljudskog nemara. 

 

Zbog moje bolesti Spinalne mišićne atrofije tipa 2, spadam u visokorizičnu skupinu, i da, nije mi uopće svejedno. Ustvari, od kad je krenula velika epidemija u Italiji, jako me strah. 2009. sam završio na intenzivnoj njezi i respiratoru baš zbog pluća, a nije bio Covid - 19. Zato ne želim ni misliti što bi bilo da se zarazim. 

 

Moja mama svaki dan odlazi na posao, strahuje da ne pokupi virus, jer će ga donijeti u kuću a neće ni znati. Tada će i mene zaraziti! 

 

Nije ovo bezazlena stvar, zar mislite da su znanstvenici potplaćeni i da nas muljaju? Nemojmo se miješati u njihov posao, kao ni što se oni ne miješaju u naš! Nemojmo biti prepametni u ovakvim situacijama! 

Krizni stožer i ministar Beroš rade jako odličan posao i mislim da su puno vremena već kupili do sada. Virus je jako opasan za rizične skupine, to trebamo svi shvatiti. Nije ovo gripa. Kod gripe već ljudi imaju stvoren imunitet, a rizične skupine se cijepe. Covid - 19 se prvi put pojavljuje i zato ako smo u kontaktu sa zaraženima, dobit ćemo virus. 

 

Zato se ne smijemo neodgovorno i nemarno ponašati. Oni koji moraju u izolaciju, neka je odrade. Ako slučajno ima korona virus u sebi, a ostao je u kućnoj izolaciji, spasio je nečije živote. Možda moj. Stav - nije to ništa, lako ću to preživjeti, da možda ti hoćeš, ali ćeš nekome prenijeti tko neće. 

Svi mi u kući imamo i bake, djedove i osobe koje su rizične. 

 

Nemojmo se ne obazirati na upute nadležnih i misliti samo na sebe. To je sebično! Jer takvim nemarom samo ugrožavate rizične skupine, u koje i ja spadam. Zato me to jako ljuti! 

Čak mislim da su mjere preblage, ali zato svi mi može učiniti da se širenje virusa zaustavi. Zajedno! 

Svima nama je danas u ovo doba nešto otkazano, svi smo frustrirani i nervozni, ali ovo je tek početak! Zato, budimo strpljivi i odgovorni, zatvorimo se u kuće, jer ćemo samo tako što prije vratiti život u normalu! 

U kući sam i ne idem nigdje, a vjerojatno neću još van. Ali moramo svi surađivati i napraviti karantene i kontakte svesti na mikrominimum. 

 

Mogu i mediji podijeliti, i bit će mi drago ako ovo i svi vi podijelite, jer će se možda još i više osvijestiti javnost.

 

Hvala vam svima!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.