Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Drukčiji? Ne! Samo svoj.

Život nije uvijek lak

Proživio sam i lijepih i onih manje lijepih trenutaka. Sve me to čini čovjekom kakvim jesam, a i u buduće će biti i lijepih i manje lijepih trenutaka. Pa će me i ti trenutci budući preoblikovati. Ne znam koju figuru ću tada imati, ali niti se ne zamaram takvim stvarima.
Objava 22. svibnja 2020. 0 komentara 1265 prikaza
Photo by / Igor Popović
Photo by / Igor Popović
Jan Bolić

Život nije uvijek lak. Kada bih rekao da je, i da je sve stalno divno i krasno, mislim da bih tada mogao slobodo ići provjeriti moje psihičko stanje, jer nešto nije normalno. 

 

Proživio sam i lijepih i onih manje lijepih trenutaka. Sve me to čini čovjekom kakvim jesam, a i u buduće će biti i lijepih i manje lijepih trenutaka. Pa će me i ti trenutci budući preoblikovati. 

Ne znam koju figuru ću tada imati, ali niti se ne zamaram takvim stvarima. 

 

Mislim da nitko i nikada neće biti dovoljno spreman za budućnost, mislim na onu manje lijepu. Zar ne? Ako netko ipak hoće, skidam kapu, svaka čast! Ja to još nisam naučio. 

 

No uvijek molim Onog gore koji nas sve nadgleda da mi da snage da mogu što spremnije sve prihvatiti. Tako nešto je moguće. Vjerovati kako ću imati snage za pronaći prave odgovore. 

 

No ono što sam želio istaknuti, istina je da život nije lak, ali to ne znači da moraš odustati od života. Jedinoga života. To ne znači da ne moraš biti sretan. Da ne moraš činiti one stvari koje oplemenjuju tvoj život. Da ne moraš uživati u lijepim trenutcima. Da ne moraš tražiti ljubav. Da ne moraš uživati u ljubavi. Da ne moraš biti dio neke druge osobe.  

 

Jer samo jedan je život u kojem možeš voljeti i biti voljen. Možeš raditi ono što te usrećuje. Samo je jedan život u kojem možeš imati obitelj. Prijatelje. Nekoga s kime ćeš dijeliti ljubav. Samo je jedan život u kojem možeš stvarati divne trenutke kojih ćeš se zauvijek sjećati. Samo je jedan život u kojem ćeš znatiželjno otkrivati i proživljavati nova iskustva. Živjeti nove avanture u kojima ćeš se osjećati lijepo. Sretno, ispunjeno i zadovoljno. 

 

Samo je jedan život i on se događa sad. Nemoj razmišljati o sutra. Živi ga sad! Život nije lak, ali je jedini. Nećeš dobiti drugi život. Nemoj propuštati divne stvari u životu. Jer divnih stvari ima jako puno, ali samo jednom ćeš živjeti! 

 

Samo je jedan život. Živi ga!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.