Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Nema demografske obnove bez promjene društvene paradigme

Postoji jedna mainstream tendencija u demografiji koja razmatra i tretira populaciju poput zamjenskih čestica i lego kockica i kao zamjenske radne snage ne uzimajući u obzir identitetsku i kulturnu singularnost svake populacije.
Objava 26. travnja 2018. 656 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 4
 • Avatar Ashley
  Ashley:

  Hrvatska (kao i cijela Europa) se mora vratiti Bogu ako zelimo demografsku obnovu i buducnost. Buducnost pripada onima koji ce biti nazocni, a ako nas nema, nema niti buducnosti. Nije stvar toliko u novcu i materijalnom siromastvu, nego u gubitku ... prikaži još! vjere i duhovnom siromastvu. Isus Krist kaze da je on put, istina i zivot. Prema tome treba zabraniti razvod, pobacaj i eutanaziju i vratiti se krscanskoj vjeri.

  22:03 26. 4. 2018.
 • NoHo:

  Da pojasnim vlastiti stav: Djeci treba obitelj, mama i tata, braca i sestre. Idealno, i bake i djedovi, i ostala rodbina. Dakle, zdrava i normalna obitelj mora biti i ostati nulkeus drustva. Demografija: zastita obitelji, pogotovo majki, s najvecim mogucim ... prikaži još! stupnjem novcane potpore. Na primjer, velike poreske olaksice za obitelji, djecji doplatak, placeni porodiljski, zastite majcinog radnog mjesta, bez PDV-a na djecje stvari (pelene, djecja hrana i roba), subvencionirano zdravstveno za djecu, itd. Mediji i politika, umjesto pre*eravanja i upucavanja bioloski bolesnim konceptima ("gender", itd.), i slavljenja osobne neodgovornosti i neuracunljivosti, neka shvate da samo djeca garantiraju opstanak drustva. A djeci treba zdrava i funkcionalna obitelj. Hvala.

  23:23 26. 4. 2018.
 • miljenko.maric70:

  Lijepo ste to i imali racionalno obrazložili ili dali dijagnozu. Pokušao sam naći i natruhe rješenja, one su naznačene kroz sintagmu neke nove "elite"?Tko je ta elita, gdje stanuje i tko će iz te elite doći u poziciju da mijenja ... prikaži još! duh ili mentalitet naroda!? Nije valjda da sjedi u salonima i priča oslobodi!?

  00:50 27. 4. 2018.
 • NoHo:

  Novinar, kada bi ovaj clanak napisao na hrvatskom jeziku bez prekomjernog i neptrebmog razmetanja tudjicama, kada bi sve to skratio barem za dvije trecine, i kada bi uspio izraziti neki suvisli zakljucak ili stav, ovo bi bio hvale vrijedan clanak. ... prikaži još! Ovako, ubio si me, i jos uvijek pojma nemam sto si zelio reci. Ipak, nemoj odustati od ove teme. Hvala.

  22:01 26. 4. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.