Blogosfera Večernjeg lista

Kategorički imperativno
Damir Lacković

Kategorički imperativno

Damir Lacković

Više o blogeru
O blogeru

Damir Lacković

"Tko sam, što sam? Ja sam samo sanjar..." tako bih se mogao najbolje opisati kroz stih Sergeja Jesenjina. Prije svega sam logičan čovjek koji u svemu traži logiku, istinu, kategorički imperativno pristupam svemu i u svemu trazim opći smisao za sve. 

Volim knjizevnost i poeziju. Puno citam, narocito unatrag desetak godina kad sam prestao gledati televiziju. No zbog toga nisam neinformiran. Samo nisam dezinformiran i instruiran i ne dam da samnom manipulura itko. Svoj sam i sebi svojstven, tvrdoglavo branim opći zakon jednak za sve, pa makar ne bilo meni na korist. 

Bavim se programiranjem i informatikom vise od 35 godina, a od toga privatno u svojoj tvrtki preko 30 godina. Ovisim samo o sebi i svojem radu, ne pripadam politickim strankama iako nisam apoliticna osoba. Informatizirao sam preko 2000 poslovnih subjekata, od najvecih hrvatskih tvrtki do tvrtki sa jednim zaposlenim. Svaki programer, prije nego sto pocne nesto programirati mora nauciti posao koji ce isprogramirati. Tako sam ucio racunovodstvo i knjigovodstvo od najboljih, ali sam ucio i o gradjevini i mostogradnji, i o genetici, i o carini i o vatrogastvu i o kemijskoj industriji i o proizvodnji piva... Programer jednostavno cijeli zivot mora nesto uciti. Takav je to posao. O gospodarstvu znam iz pozicije poduzetnika i mogu meritorno raspravljati sa svakim i kreirati rješenja na dobrobit svih. Socijalan jesam, taj Agape mu je u krvi no nikako ne i socijalist. 

Bio sam urednik, tehnicki i glavni brojnim knjigama i casopisima iz vatrogastva, sporta i kulture. Bio sam nakladnik i izdavac knjiga. 

Pisem i poeziju od mladosti i uskoro spremam izdanje zbirke pjesama.

No najčešće sam sebe opisujem kao savršeno nesavršenog. I to je najobjektivnija istina o meni. No, dopuštam svima oko mene da budu jednako takvi i prizivam sve da tražimo najbolja rješenja na zajedničku  dobrobit.

Slušam, čitam, mislim i pišem o svemu u čemu znam dovoljno za objektivno i stručno pisanje. Ne znam pilotirati, niti operirati, pa o tome neću ni pisati... Pišem o onom što se dotiče svih nas, nastojim izbaciti bilo kakvu subjektivnost i orjentiran sam prema općem dobru i općem smislu i općem zakonu za sve....

Blog postovi