Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Kategorički imperativno

Zagreb, 2. i 3. svibnja 1995.

Dva puta sam, dva dana za redom bio u blizini mjesta gdje su eksplodirale rakete - Orkani. To ću pamtiti cijeli život.
Objava 04. svibnja 2021. 0 komentara 303 prikaza
FOTO: Screenshot Youtube (Večernji list)
FOTO: Screenshot Youtube (Večernji list)
Raketiranje Zagreba 1995.

Davne 1995. godine sam u dva navrata za dlaku izbjegao pogibiju od "zvončića" usred Zagreba... Jednom na Zrinjevcu, jednom kod Kazališta. Zato kažem da su 2. i 3. svibnja moji rođendani.

Ipak, ne mrzim nikog. Vjerujem u apsolutnu pravdu kojoj nitko nikad neće izbjeći... Ni zločinci koji su zlo činili, ni "bacači cvijeća na tenkove" koji su ih podržavali. Ali ni oni koji su u najgore doba rata zločinački krali...

Ne vjerujem u međunarodne sudove, jer da je pravde u međunarodnoj zajednici ni rata u Hrvatskoj ali ni nigdje drugdje ne bi bilo.

Vjerujem u tu apsolutnu pravdu i red svih stvari... Gledam od mikro razine atoma do makro razine svemira... Red svih stvari nadmašuje svaki kaos... A mi smo tek zrnce prašine koje živi, gravitacijom privučeni na majušni kamenčić u svemiru...

I toliko smo glupi da izabiremo one koji će i taj mali kamenčić svemira uništiti ratovima i prljavim bivanjem... Ako želite, vidjet ćete... Ako ne želite vidjeti, onda je to vas izbor, a ne vaša sudbina...

I danas, bez obzira na sve iskustvo ja vjerujem u Dobro... "U ljubavi spram Domovine, ne dam se natkriliti..." No, razumijem da dijalektičko domoljublje počiva na poštovanju drugih: "Što više poštuješ druge, to ćeš više poštovanja za sebe priskrbiti..."

Zato vjerujem u Apsolutnu pravdu i Red svih stvari. 

"Pravi ljudi i prava stvar će prije ili kasnije nadvladati. Samo, tome se hoće posla, a ne samo vremena"  (Ante Starčević)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.