Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Sinkopa

Popularan satirični portal NewsBar a propos suđenja T. Horvatinčiću donio je svojevremeno, možda neprimjeren, ali bez daljnjeg ljekovit tekst pod naslovom „Sud u Šibeniku presudio: Hor...
Objava 22. listopada 2015. 2377 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 20
 • Avatar zrakomlat59
  zrakomlat59:

  Naravno nije on kriv, točno jer krivi smo svi dozvolivši kojekakvima da uopće mogu posjedovati i juriti u 15 metarskim čamčinama i izigravati frajere pred ljubavnicama i prostitutkama. U koju korist je nama njegov čamac ili autešina, zar samo zato ... prikaži još! da se sklanjamo njemu i sličnima s puta. Nakraju mu još moramo i nastalu štetu nastalu bezobzirnim ponašanjem i našim presporim refleksima nadoknaditi. E moj narode...

  1 15:43 22. 10. 2015.
 • Deleted user:

  Tipičan promjer kako se običnim građanima rugaju sve sudske instance. Od šibenskog suda, preko zagrebačkog do Ustavnog i Vrhovnog. Ako si bogat i možeš platiti, neće te osuditi ni slučajno.

  1 13:31 22. 10. 2015.
 • mikrogrizzly:

  Mala nadopuna - pod pojmom blackout se vjerojatno fiškalski probalo upakirati TIA, dakle prolazni poremećaj u prokrvljenosti mozga - koji može biti uvod u kasniji moždani udar (što obično i biva nakon kraćeg ili duljeg razdoblja). Nastaje zbog aterosklerotičnih promjena ... prikaži još! arterija na bazi mozga i to je neki br. 3 od uzroka smrti, dakle ne TIA kao zloguka najava - nego možd. udar - ne samo u RH već globalno, u razvijenim državama. Potraje li, ajmo fiškalski, blackout 24 h, onda se službeno proglasi moždanim udarom. U gornjoj aferi, daleko vjerojatnije da je netko s nečim ili nekim bio zabavljen u potpalublju (pogledajte npr. 12 milijunski klikan video pevaljke svima nam znane, također iz potpalublja) dok je upravljanje bilo na auto-pilotu. U takvim otočkim prostorima, jedini dozvoljeni način upotrebe auto-pilota je dok se ribari, nekom majušnom brzinom par čvorova - i dok je barba zabavljen parangalom, mrižom ili što je već aktualno na brodu za "ćapat" ribu - pa onda uključi autopilot da mu drži smjer, jer nema više od 2 ruke pa ne može hvatati timun ili kolo kormila. I onda treba pogledavat "naprid-natrag-livo-desno"... On je pak uključio autopilot, raspalio po gasu i zabavljao se drugim stvarima, koje nemaju poveznice s morem i vještinama moreplovaca. No, kako je bogat - primjenit će se stara izreka sa šanka (Svi su jednaki pred zakonom, ali zakon nije jednak prema svima!) odnosno kako vele u Ruskoj Federaciji : Ako imaš vreću novca oko vrata, nitko te ne može osuditi ni za što! I oni su Slaveni, znaju kako to funkcionira u surovoj zbilji. Pa će i jedrilica pod punim jedrima udariti svom svojom brzinom u gliser - kao onaj zagorski vic (gospn sudec, ja sam bil tak pijan, ali ak vi velite da sam ga vudril - je, vudril sam ga s zubima po kolenu!).

  2 12:52 22. 10. 2015.
 • Avatar SN
  SN:

  Mi živimo u ovoj pomračenosti suverena. No, što god mi mislili govorimo o jednom skupnom biću koje nitko ne može predstavljati nego on sam. Govorimo o vlasti i volji Vlast se može prenijeti, ali ne i volja. Ako dakle narod ... prikaži još!d naprosto obeća da će se pokoravati, i biti nejednak kao što je kroz povijest nejednak tada tim činom sebe raspušta i gubi svojstvo naroda. Čovjek bi nakon čitanja ovog teksta pomislio kako se radi o nizu općepoznatih stvari kojima svjedočimo. I zapravo se radi, ali otvara razmišljanja i o drugim pitanjima. Dakle, amneziju T.H možemo povezati s amnezijom cijelog naroda. Kao što čovjek prestaje biti ono što je bio ako je izgubio pamćenje, tako i narod koji izgubi svoje povijesno pamćenje ili dopusti da se laž nametne kao istina, ili jednostavno zaboravi kako ima ista prava pred sudom ili nekom drugom institucijom tada ne samo da gubi svoj identitet nego i prestaje postojati kao narod. S obzirom kojom brzinom se svijet mijenja i kakva se politika vodi u tom istom svijetu otvara se ili otvorilo se i pitanje hoće li država Hrvatska opstati ili nestati. Naime, mnogi analitičari sve čvršće zastupaju stajalište kako je započeo nezadrživ proces nestanka nacionalnih država, osobito u Europi, tvrdeći da će EU preuzeti, ako želi opstati, većinu funkcija nacionalnih država, članica EU. Dakle, predviđanja vide EU kao nadnacionalnu birokratsku strukturu, koja neće dovesti u pitanje samo male nacionalne države poput Hrvatske, nego i velike, stare, europske države. Svojevremeno je The Washington Times pisao kako uskoro neće biti ni Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Španjolske, Danske, Belgije, Nizozemske, Grčke......

  1 10:48 22. 10. 2015.
 • neboiznadzagreba:

  Pomračenje koje se H. navodno dogodilo, pokazatelj je pomračenja u kojem se nalazi cjelokupno društvo i država, gubitka svijesti i savjesti jednog vremena u kojem pojedinac koji je usmrtio dvoje ljudi i društvo koje mu dopušta izrugivanje sa njihovom smrću ... prikaži još!rću preko "institucija pravne države", pokazuju svu svoju moralnu nakaradnost i bolesnu pristranost.Epidemija je gubitka duše i izostanka kazne zbog učinjenog a primjera bezbroj : tajkuni koji su se od otimača pretvorili u stupove društva, njihova djeca koja gaze sve pred sobom i bivaju opravdana time da potječu iz ugladnih obitelji, prvi podpredsjednik zaljubljen u miris krvi i benzina koji igra golf u zatvoru, ministri koji, kad baš moraju biti osuđeni , dobivaju kaznu guljenja krumpira, poslovni čovjek koji na sudu obeća vratiti u proračun milione a potom to zaboravi, porezni neplatiše koje se ne dira jer da oni plate porez, tisuće bi izgubile radna mjesta... Što bi bilo da se vi ili ja pokušamo ponašati isto? Tada ne bi bilo mjesta ni sinkopi,ni amneziji, ni anesteziji,ni amnestiji,institucije bi radile svoj posao,pravna bi država funkcionirala i sankcionirala.

  1 10:09 22. 10. 2015.
 • Avatar Glina74
  Glina74:

  zašto nitko ne kaže klip und kla da mu je njegova suputnica puhala i cicala onu stvar pa će i sud shvatiti da je bio u blekautu hahahaha

  1 07:07 23. 10. 2015.
 • Deleted user:

  Nadam se da bu prošel link: jednostavna melodija, naznake sinkope, poznati narodski humor, ili zbilja, to je taj suveren - narod, a TH&co samo malo ekstremniji primjer. Ili mislite da dečki u nedostatku inspiracije pretjeruju: https://www.youtube.com/watch?v=Xba_oNyVk-Q.

  1 14:25 22. 10. 2015.
 • Lujo123:

  Je, ja to razmem. I meni se desi pomračenje prije neg ejakuliram. Samo nis znal da se to među lopovima i ubojicama zove "blekaut" (ili kak već), no sad sam i to nafčil!!

  1 16:39 22. 10. 2015.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.