Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Buntovnička pravila

Ako ste prijateljica s bivšim, niste u igri nego sjedite na klupi

Za mene odnos prema bivšima izgleda poput formalnih odnosa sa poznanicima, u stilu "Bok, kako si?" i to bi bilo to. Niti me zanimaju njihovi sadašnji partneri niti kave s njima, a kamoli kakvo prijateljstvo. Zapravo mislim da se osoba može prilično opeći dajući nekom bivšem drugu priliku jer se najčešće radi o povratku na staro. Podsjetit ćete se zašto se prekinuli i doći će vam flashback koji ste već zaboravili, i onda ponovo prolazite kroz to.
Objava 26. kolovoza 2019. 0 komentara 1539 prikaza
https://pixabay.com
https://pixabay.com
bivše ljubavi

Probajte piti iz razbijene čaše ili jesti iz razbijenog tanjura. Ne ide, zar ne? Slično je i sa bivšim ljubavima, moguće je obnoviti vezu ali je pitanje kako će ta veza funkcionirati. Kad mi netko kaže "ja sam dobra s bivšim" uvijek sumnjičavo gledam na tu tvrdnju. Što znači, biti dobar prijatelj s bivšim i kakvu ulogu on ima u tvom životu?

Ne volim gledati u prošlost i ne volim podgrijane veze, bilo da se radi o prijateljstvu ili o romantici. Da su stvari štimale, ne bi se razišli, zar ne? U vezi uvijek ima razmirica i mučnih perioda, ali kad jednom netko ode i ne komunicira s tobom , a onda se odluči iznenada vratiti u igru, u meni se probudi sumnja. Što ta osoba zapravo želi od mene i kakvi su mu motivi?

Sklona sam konfliktima i volim stvari istresti iz sebe, pružim određeni broj prilika, ali kad sam jednom gotova to je to. Ne mislim da sam bolja od svojih bivših i da su bili smeće, neću pljuvati u skladu teorije o muškim svinjama, no jednostavno sam ravnodušna na spomen bivših i mogućnosti nekih prijateljstava. Za mene odnos prema bivšima izgleda poput formalnih odnosa sa poznanicima, u stilu "Bok, kako si?" i to bi bilo to. Niti me zanimaju njihovi sadašnji partneri niti kave s njima, a kamoli kakvo prijateljstvo.

Zapravo mislim da se osoba može prilično opeći dajući nekom bivšem drugu priliku jer se najčešće radi o povratku na staro. Podsjetit ćete se zašto se prekinuli i doći će vam flashback koji ste već zaboravili, i onda ponovo prolazite kroz to.

Ovdje iznosim ukratko neke razloge zašto se bivši vraćaju, a koje sam iskusila na svojoj koži. 

On se promijenio.

On je sazrio. Nije bio spreman za vezu ali sada jest.

On je bio sa drugom ženom i shvatio da si ti ona prava.

On nije bio siguran u svoje osjećaje ali sada jest.

On je shvatio kako je biti bez tebe i ne želi više biti u takvoj situaciji.

Osnovne greške koje jedna žena može učiniti dajući bivšem drugu šansu su sljedeće:

Odmah otrčati k njemu nakon prvog poziva. Ako je već otišao, neka se peče na laganoj vatrici. Trčanjem za njim pokazujete očaj i gubite dostojanstvo.

Voditi ljubav s bivšim čim te nazove. 

Inicirati obnovu veze, iako te samo zvao na kavu.

Tražiti zaruke čim ste se pomirili.

Nabaciti mu krivnju za prekid i stalno mu to spominjati. 

Kako izgleda prijateljstvo s bivšim i koji su mitovi koji dovode napuštene partnere u zabludu?

Recimo, odlučili ste se za prijateljstvo, a ne za obnovu veze. Ako ste iskreno mislili, onda se čuvajte ovih mitova:

Mit broj 1.

Moj bivši je Katica za sve. Ako mi pukne cijev, izgubim posao ili mi frendica digne tlak, zovem bivšeg.

Mit broj 2.

Meni se sviđa moj bivši još uvijek i on mi je prijatelj s povlasticama.

Možete skrenuti u slijepu ulicu, seksom ga nećete dobiti natrag jer vaša je veza već prije pukla. Obnovit će se ako on da inicijativu. Ukoliko vidite da mu neobavezno druženje više odgovara nemojte popuštati i davati mu neke privilegije koje nije zaslužio.

Mit broj 3. 

Bit ću mu najprije frendica, a onda ću ga pozvati u svoj krevet.

To je manipuliranje emocijama i iskorištavanje prijateljstva. 

Mit broj 4.

Mom bivšem ja ću uvijek biti na prvom mjestu, čak i kad se oženi.

Ako ste prijateljica s bivšim, više niste u igri, nego na klupi i izgubili ste povlastice koje ste imali kao njegova djevojka ili žena.

Mit broj 5.

Reći ću mu sve što mislim o njegovim idućim ljubavima. Moja riječ je glavna. 

Ako vas nije pitao za savjet, bolje se ne miješajte sa svojim mišljenjem o njegovim ljubavnim izborima.

Vjerujem da je drugačije ako vas s bivšim vežu djeca, jer onda ste obavezni kontaktirati barem povremeno. No, pogrešno je živjeti u prošlosti i stavljati vezu s bivšim na pijedestal kao jedino ljubavno iskustvo koje je nešto vrijedilo. Nostalgija može biti ozbiljna prepreka za ljubavnu budućnost. Plakanje bivšem na ramenu je korak natrag, jer to znači da u srcu zapravo još uvijek niste slobodni.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.