Blogosfera Buntovnička pravila

Kad se pojavi žena predator, kavaliri bježe

Žene žele biti kao muškarci i time prešutno daju do znanja da sve što mogu učiniti muškarci, mogu i one same. Pa tako, vade novčanik i plaćaju piće na prvom spoju. Nalaze partnera za jednu noć, jer potrebe su tu. I vrhunac: zaprose partnera pred stadionom, kao ona Njemica koja je zaprosila svog dečka na utakmici, a on joj je hladno odgovorio da će je oženiti kad njegov klub bude prvak države.
Objava 19. kolovoza 2019. 0 komentara 1754 prikaza
https://pixabay.com
https://pixabay.com
Preagresivan stav kod žena može oslabiti muški interes, jer se pretvarate u sparing partnera a ne u nježniju polovicu kakvu si je on zamislio.

Jednom sam prisustvovala jednom "emancipiranom" razgovoru. Našle su se osoba X i Y, a priključila im se osoba Z.

X je rekla: "Muškarci su dobri samo za reprodukciju. Nakon toga su neupotrebljivi."

Y je dodala: "Zato se ja nikad nisam udavala."

Z je zaključila: "Zar netko danas vjeruje u instituciju braka?"

U današnje vrijeme nije cool priznati da žena ne može sve uraditi sama, da joj je potreban muškarac kako bi se oslonila na njega. Nije cool reći da si partneru ispeglala košulju, jer je moderno platiti peglanje. Nije cool reći da si mužu skuhala kavu ujutro kad se spremao za posao i da si ga dočekala s večerom. Ako kažeš da ste zajedno izašli navečer van, možeš dobiti i komentare :"Pa rijetko koji par to danas radi. Ja idem s prijateljicama, a on s dečkima. "

Razlike među spolovima su nekad bile mnogo jasnije nego danas. Muškarci kreću prema feminiziranom trendu, počeli su se oblačiti kao žene, koristiti žensku kozmetiku, fotošopirati slike na Instagramu. Žene žele biti kao muškarci i time prešutno daju do znanja da sve što mogu učiniti muškarci, mogu i one same. Pa tako, vade novčanik i plaćaju piće na prvom spoju. Nalaze partnera za jednu noć, jer potrebe su tu. I vrhunac: zaprose partnera pred stadionom, kao ona Njemica koja je zaprosila svog dečka na utakmici, a on joj je hladno odgovorio da će je oženiti kad njegov klub bude prvak države. Legitimacija "treći spol" traži put i u osobne iskaznice, kako društvo kreće liberalizaciji i više nikome ne smiješ reći da je debeo, ružan, muškobanjast, jalov i slično, širi se prostor za prava kakva pred nekoliko stoljeća ni zamisliti nismo mogli. Muškarac postaje suvišan jer ga je lako zamijeniti, a ako priznaš da ti nedostaje, ispadaš smiješna i slaba žena, koja se eto nije znala izboriti sama za sebe.

U svemu tome se gube one osnovne razlike među spolovima, obilježja nekad pravih muškaraca, koji uzmiču pred nabrijanim feminizmom i to na dva načina:

Postaju i sami ženskasti. 

Prepuštaju bojno polje ženama, u stilu: "Ako želiš voziti kamion, vozi. " "Ako me želiš financirati, izvoli."

No, javlja se jedno drugo pitanje, gdje su onda nestali džentlemeni? Kako su se izgubili kavaliri, jer žene sve češće govore, nema ih. Nitko više ne pušta ženu preko reda, ne otvara vrata, ne obraća nam se sa Vi, a u potencijalnim konfliktima možeš dobiti i po zubima, jer emancipacija je omogućila da se borimo ravnopravno. Pa, ako imaš jaču šaku od partnera, dobrodošla. Preagresivan stav kod žena može oslabiti muški interes, jer se pretvarate u sparing partnera a ne u nježniju polovicu kakvu si je on zamislio.

Svaki muškarac posjeduje jedan skriveni strah da će ga društvo označiti kao slabića, ili kako mi u žargonu kažemo, pičkicu. Nema veće sramote za muškarca od onog koji živi ispod ženine suknje i skače na svaku njenu naredbu, kao pas. Sjećam se svoje susjede, koja je grubim glasom dozivala muža s balkona, kad god je on bio vani:"Donesi ovo! Donesi ono! Nemoj zaboraviti ovo. Zašto nisi napravio ono?" Naravno , bio je predmet poruge ostalima koji su je imitirali i prepričavali njihov razgovor.

Pa, u čemu je kvaka i zašto neke žene izgube priliku da budu tretirane kao dame i nesvjesno mentalno ubijaju svoje kavalire?

Stalno prigovaraju i razgovaraju povišenim tonovima u javnosti sa svojim partnerom.

Uspoređuju ga sa drugim muževima te ga ističu kao loš primjer. "Pogledaj Zvonka, kako on tretira svoju ženu? Ti si nula prema njemu. "

Upadaju mu u riječ kad su u krugu prijatelja, te ga intelektualno potcjenjuju. "Nemaš pojma o tome, ja sam išla na faks i znam o čemu govorim. "

Vode glavnu riječ u svemu, te lišavaju partnera prava glasa. "U ime svog muža izjavljujem da se ne slažemo s tim. Nama se to ne sviđa. "

Postoji dilema u svakoj ženi. "Hoću da moj muškarac stane na moju stranu, no ne želim da mi stalno povlađuje. Ako sluša sve što ja govorim, on je kao lutka na koncu. Ako ne uvažava moj stav, onda me ne poštuje. "

Traži se mješavina viteza i akcijskog junaka, no mnogo toga ovisi i o tome kakve signale žena šalje. Određene povlastice lakše je dobiti šutnjom i smješkom, nego galamom. Žena može izboriti svoja prava bez stava revolveraša, diplomacijom i komunikacijskim vještinama. 

Primjerice, želite da vas netko pusti preko reda u banci,dućanu, restoranu itd,, jer vam se žuri.

Varijanta A :" Znate, meni se jako žuri. Ako biste bili tako ljubazni pustiti me preko reda?" Smiješak, ugodan ton glasa.

Varijanta B: "Ja bi trebala preko reda. Pomaknite se. " Povišen ton, namrgođeno lice, spremno na guranje laktovima, okršaj u stilu western filmova i moguće psovke.

Ako želite da se muškarac odnosi prema vama kavalirski, tog džentlemana treba i probuditi. Teško da će vam se netko nakloniti i dati povlastice ako se ponašate ko izbacivač u noćnom klubu. Muška energija u ženi koja viče ne vidi nježniji spol. Oni vide grabežljivog predatora koji ih hoće šutnuti s njihovog mjesta.

Naravno, uvijek postoje i oni koji ne poštuju žene uopće, i od takvih ne treba mnogo očekivati. Ako vidite muškarca da se prema vlastitoj majci odnosi kao idiot, to je uzaludan slučaj. Korijen kavalirstva proizlazi i iz obitelji iz koje je potekao, majka je prva žena koju poznaje i od koje uči temelje ponašanja. Da bi netko postao kavalir, treba ga odgojiti dama. I obrnuto. 

 

 

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.