Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Buntovnička pravila

Idete li s nekim na spoj iz očaja?

Ženska priroda je tajanstvena, pokrivena tajnama i hranjena iluzijama, pa tako i izbor muškarca za spoj ne mora nužno biti izbor iz srca. Možda ste nedavno preživjele težak prekid ili ste predugo same, a možda tražite samo potvrdu svoje privlačnosti jer ste već u stanovitim godinama. U tom slučaju, ako pristanete izaći s nekim tko vam se zapravo ne sviđa, završile ste na spoju iz očaja.
Objava 12. rujna 2019. 0 komentara 2766 prikaza
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Ako pristanete na spoj s nekim tko vam se ne sviđa, činite mu medvjeđu uslugu

Ženska priroda je tajanstvena, pokrivena tajnama i hranjena iluzijama, pa tako i izbor muškarca za spoj ne mora nužno biti izbor iz srca. Možda ste nedavno preživjele težak prekid ili ste predugo same, a možda tražite samo potvrdu svoje privlačnosti jer ste već u stanovitim godinama. U tom slučaju, ako pristanete izaći s nekim tko vam se zapravo ne sviđa, završile ste na spoju iz očaja. Neki muškarci ne znaju dobro čitati između redaka pa će biti uvjereni da su određenoj ženi privlačni zbog vlastite osobnosti, no razlog zašto ona pristaje izaći na spoj može biti jednostavno želja da se prekine samoća ili da se s nekim pokaže kako je prijateljice ne bi ogovarale da ne može nikoga naći.

U doba društvenih mreža i stranica za upoznavanje poput Tindera, izbor žena na koje možete naletjeti je mješovit, pa nikad ne možete znati koji su pravi motivi zašto je nepoznata osoba izabrala baš vas. Svaki dogovor za spoj je vrsta komplimenta koji hrani ego, no bitna je pozadina toga, da li se radi o čistom ulagivanju iz interesa ili o iskrenoj namjeri da se s nekim provede kvalitetno vrijeme. 

Evo nekih razloga zašto žene izađu na spoj, a koji nemaju veze s ljubavi i romantikom:

Ona želi preboljeti brzo bivšeg dečka.

Ona želi iskoristiti gospodina s poslovnim vezama za bolje napredovanje.

Ona želi napraviti bivšeg ljubomornim.

Ima  obožavatelja koji joj dosađuje i uporan je, pa je iz sažaljenja pristala.

Znatiželjna je i želi neku avanturu, ali ne želi ozbiljnu vezu.

Ljubav na silu je nešto najgore što se može dogoditi. Ponekad niste zapravo ni svjesni da nekom činite medvjeđu uslugu. Najgore je, ako on čuje od nekog drugog, da je samo pion u zakulisnoj igri.

Osoba X je izašla sa tipom Y jer ju je mjesecima opsjedao. Nije joj se fizički svidio, imao je klempava uha, i to ju je odbijalo. No X je bila žena koja je naučena da nije pristojno odbijati ljude , pa je radi bontona pristala. Izašla je dvaput s njim, a Y su narasla krila. Konačno ju je dobio! Žena X se osjećala sve gore, bilo je to kao da pije riblje ulje. Pa kako će mu sad reći da ne želi više od prijateljstva, kako će ga povrijediti? I kad mu je rekla da želi biti njegova prijateljica ali da ne želi vezu, on je povisio ton: "Ali, ja ne želim biti tvoj prijatelj. Želim da mi budeš djevojka!" Tada se X ozbiljno uplašila. Pa ovaj će je slijediti, neće ga se moći riješiti, možda je i manijak. No, skupila je snage i ustrajala u odbijanju . Nakon nekog vremena, Y je shvatio poruku. Malo je ego stradao, ali situacija je razriješena na obostrano zadovoljstvo.

Neke žene ne znaju odbiti muškarce koji im dosađuju. U redu je biti pristojan prema nekome, ali do određene granice. Naime, dotični ne shvaća uvijek poruku, on misli da treba biti uporan da bi osvojio djevojku. On može iskoristiti tvoje kolebanje kao prostor za nagovaranje.

A koji su znaci da te žena neće za partnera, nego samo za prijatelja?

Prema tebi je ljubazna, ali službena. Na komplimente odgovara hvala, ali ih ne uzvraća.

O sebi govori općenito, no ne otkriva puno.

Ako je pokušaš zagrliti, neugodno joj je.

Ne odgovara provokacijama na tvoje šale, znači da kemije nema. Čak smatra tvoje šale neukusnima.

Ne odgovara na tvoje pozive i poruke, ili smišlja isprike da je zauzeta, ili odgovara kratko u smislu " ne mogu sada."

Nisi joj na listi prioriteta. Uvijek će imati više vremena za prijateljice, posao, hobije i ostalo što je zaista zanima. 

U svom privatnom životu imala sam svakakvih perioda, ali najgori savjet koji sam dobila od jedne prijateljice je bio ovaj: "Pa odi s bilo kim na spoj tko te pozove, makar ti se i ne sviđa. Možda ti se svidi poslije. " Naravno da je nisam poslušala, jer jedna ljubavna priča ne može krenuti s takvim parametrima. Ne samo da idete protiv sebe, nego kradete i tuđe vrijeme i držite u iluziji nekog tko vam vjeruje. 

Ako kažete :"Ne, neću izaći s tobom.", možda zvuči okrutno, ali je pošteno. Ostavljate mu otvoren put, ne stojite mu na vratima. Bit će malo povrijeđen no ubrzo će se okrenuti drugim ženama. No, ako idete na spoj s nekim tko vam se zapravo ne sviđa, blokirate mu nadu za pravu ljubavnu priču. Možete proći još gore nego da ste ga odmah odbili, jer će vas smatrati manipulatoricom. 

Ja sam za čistu opciju, ili mi se netko sviđa ili ne, a ako mi se sviđa to će sigurno znati. Istina je da su igrice toplo-hladno zanimljive i nekima napaljujuće, no vremenski su ograničene pa kandidati trebaju znati na čemu su. Nije lijepo zavlačiti nekog, a pogotovo ne samo zato jer ste razočarane ili da bi vas netko drugi primjetio i da bi se nahranila taština.

Ako ste u moralnoj dilemi kad vas netko tko vas ne zanima pozove na spoj, pitajte se što zapravo želite, biti pristojni ili kliknuti u smjeru romantike i naći ćete odgovor u sebi.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.