Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Buntovnička pravila

Pravi frajer ne zavija kao zvijer kad vidi atraktivnu ženu na ulici

Agresivnost nije znak čvrstine i obilježje pravog frajera ako se snaga brusi na ženi tako da će ona hodati okolo pokrivena masnicama.
Objava 18. travnja 2019. 2 komentara 5247 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Pravi muškarac ne zavija kao zvijer svaki put kad privlačna žena prođe ulicom.

 Jedan od glavnih argumenata zašto veza ne uspije je nedostatak poštovanja od strane partnera. Kad žena nije zadovoljna i pitaju je zašto prekida vezu, mnogo puta će reći da je njen odabranik ne poštuje. Osim generalnih znakova, kao što su uvrede i fizički obračuni, postoje skriveni znakovi nepoštovanja u jednoj vezi, kojih muškarci nisu ni svjesni. Muškarci će reći :"vi ste žene stvarno komplicirane, tko bi znao što vas smeta", no pitanje je da li neki pripadnici muškog roda uopće znaju što znači poštovati partnericu. Jedna kolektivna slika o poštovanju je kupovanje cvijeća i poklona za Božić i Valentinovo, korištenje komplimenata, ali između redaka se može raditi o velikoj praznini koja je ispunjena lažima i pretvaranjima da je sve u redu. Muškarci će reći "mama me je učila da poštujem ženski rod", ali realnost može biti sasvim drugačija jer je njegova slika o poštovanju zapravo iskrivljena.

Ovo su neki primjeri gdje je poštovanje izostalo a žena ostala na margini. Ovakav tip muškarca ne zna osnove poštovanja i njemu je cilj biti superioran, te poniziti partnericu da bi se znalo tko je gazda.

Muškarac koji ne sluša što žena ima za reći. 

Neki muškarci misle da je dovoljno ženi kupiti parfem i uputiti par slatkih riječi, a kad žena želi razgovarati o svojim problemima, zavale se u svoj naslonjač i kažu da im treba mir.

Muškarac koji ne podržava svoju partnericu. 

Ako žena želi uspjeti s nekom poslovnom idejom, itekako će dobro doći potpora njenog partnera. No ta potpora može izostati, iz raznih razloga. Možda on misli da je njegov zadatak zarađivati. Možda je smatra konkurencijom. A možda je jednostavno ljubomoran kad ona uspije u nečemu što on nije mogao ostvariti.

Muškarac koji dozvoljava drugim muškarcima da vrijeđaju njegovu partnericu. 

Neki kreten te uvrijedi, gurne u gužvi ili ti uputi nepristojan komentar, hoće li te tvoj odabranik podržati? Ne kažem da svi moraju izigravati Stevena Segala, ali svoju ženu ili djevojku bi svaki normalan muškarac trebao obraniti i priskočiti joj u pomoć kad zagusti.

Muškarac koji smatra da žena nema što reći u raspravi o "muškim temama." 

Kad na hrvatskim portalima žene komentiraju nogomet, redovito dobiju odgovor "drži se kuhinje" ili "ispeci kolač." Ne, ne želimo vam soliti pamet, ali imamo pravo na svoje mišljenje.

Muškarac koji upućuje komplimente drugim ženama, a svoju partnericu gotovo nikad ne pohvali. 

Ima i takvih tipova, koji će pred tobom komentirati nečije noge i grudi, ali će zaboraviti da si obukla novu haljinu. Ili samo kimnuti u stilu "dobro je" kad ga pitaš za mišljenje.

Muškarac koji smatra da žena treba platiti piće na prvom spoju.  

Prvi dojam je važan i kad muškarac na prvom spoju izlane: "Imaš li novaca, zaboravio sam novčanik?" ili "Nije mi sjela plaća, imaš li sitno? " vrijeme je za odlazak. Zoveš ženu na spoj a ne želiš joj platiti piće nego bi što jeftinije prošao, ako ne i besplatno? Kad se par upozna podijelit će troškove, ali ako se muškarac odmah deklarira kao škrtac koji ne može platiti jedno piće bez pregovora, kako će tek biti u vezi?

Muškarac koji stalno posuđuje novce od tebe a nije u stanju naći posao. 

Oduvijek sam alergična na besposličare i muškarce koji žicaju novac od žena. Kad vidim prosjaka koji je u najboljim godinama i djeluje zdravo i snažno, sigurno mu neću dati novac. Takvi će se pozvati na žensku emancipaciju kao argument ravnopravnosti u zarađivanju,  jer on inače ne poštuje žene ali novac nema rod, pa će dobro doći u nuždi. Ako žena radi neka financira nepoznatog frajera koji se zatekao bez love, zar ne?

Muškarac koji se udvara tvojim prijateljicama. 

Upoznala si tipa sa svojim društvom, a on se ponaša kao na stočnom sajmu i razgledava "robu." Tapša ih po ramenu, namiguje, sipa neukusne viceve. Dovede te u neugodnu situaciju i onda frendice misle kakvog si to kretena upoznala.

Muškarac koji ne želi ustati u tramvaju kad je pored njega trudnica, starija žena ili majka s djetetom. 

Koliko puta sam vidjela tinejdžera koji tipka po mobitelu dok se starija žena jedva drži na nogama i stoji do njega. Ili trudnicu koja mora tražiti slobodno mjesto, jer nema kavalira da ustane.

Muškarac koji ne prihvaća NE kao odgovor. Isti ne poštuje ženin izbor. 

Recimo da te frajer pita za ples na svadbi i ti ga odbiješ. I onda te on ogovara da si uobražena. Ili navaljuje jer misli da je normalno biti uporan. Ili te gnjavi porukama a ti mu na prethodnih pet nisi odgovorila. 

Muškarac koji ogovara žene, te se hvali brojem svojih seksualnih partnerica. 

Takav tip dokazuje da su za njega žene objekti, bitna mu je kvantiteta, a ne kvaliteta. On bilda svoj ego pred društvom, što je više žena u krevetu, njegov rejting je bolji.

Muškarac koji smatra da sve kućanske poslove mora obavljati žena. 

Podjela kućnih poslova je osnova međusobnog poštovanja, a ako je sav teret kuhanja, pranja i čišćenja na ženi koja uz to mora još i raditi, takav odnos je nepravedan.

Muškarci će reći da ne zaslužuju sve žene poštovanje jer se i neke pripadnice ljepšeg spola ne odnose s poštovanjem prema muškom rodu. No, za razliku od primitivnog muškarca, koji bi se fizički obračunao sa ženom koja ga bez razloga uvrijedi, dobro odgojeni muškarac će odgovoriti kulturno, kratko i jasno dotičnoj dami koja nije vrijedna trošenja njegovih živaca. Jednom sam bila svjedok situaciji kad se mlada djevojka progurala preko reda ispred muškarca na blagajni, da kupi kartu jer je kasnila na autobus. Doslovce ga je gurnula, i kad joj je prigovorio rekla je da dame imaju prednost. A on je sarkastično odgovorio :"Kakve dame? Ja nisam vidio ni jednu ovdje."

Neki muškarci pogrešno razmišljaju da je prava faca agresivni tip koji daje do znanja da njegova žena mora držati jezik za zubima jer je on taj koji odlučuje. Njegova žena ne nosi minice. Njegova žena ne pije u javnosti. Njegova žena ne polemizira s njegovom mamom i prijateljima. Sve navedeno je iskrivljena vizija čovjeka čiji stavovi pripadaju kamenom dobu. Pravi muškarac uvažava svoju ženu i ponosi se njome, nije on zato papučar ako dopusti da njegova žena raspravlja s njegovim prijateljima o nogometu. 

Nije papučar onaj muškarac koji je ženi skuhao večeru, ali je slabić muškarac koji nije reagirao ako je netko uhvatio za stražnjicu njegovu djevojku dok je prolazila kroz kafić. Slabić je muškarac koji ne reagira ako njegovo društvo prozove njegovu djevojku "lakom curom." Agresivnost nije znak čvrstine i obilježje pravog frajera ako se snaga brusi na ženi  tako da će ona hodati okolo pokrivena masnicama.

Kakvi su muškarci intrigantni ženama? Mirnoća i samokontrola su znaci pravog muškarca, jer on je jasan u svojim stavovima i ne gubi vrijeme na dokazivanje svoje vrijednosti. On ne traži novce svaku prolaznicu na cesti jer se nije htio zaposliti i ne vrijeđa "kučko glupa" ako mu ne otvoriš novčanik. On je zauzet svojim interesima i nije očajan jer je trenutno bez partnerice. On ne vrijeđa nepoznatu curu ako  je odbila izaći s njim nego prihvaća da ona ima svoj izbor. On ne šalje uvredljive poruke na društvene mreže ako je prekinula s njim, ne objavljuje povjerljive informacije i njene golišave fotografije ako mu ih je poslala u vrijeme kad su bili bliski.

Pravi frajer ne zavija kao zvijer svaki put kad na ulici vidi ženu koja je seksualno privlačna, jer tako odašilje signale da je ustvari neuspješan zavodnik. Jednom normalnom i samopouzdanom muškarcu takav nastup nije potreban. On poštuje žene i zanima ga njihovo mišljenje, no ne želi se nametati tamo gdje nije pozvan. On je uvijek svjestan da može osvojiti ženu, i to ne na silu.

Znaci nepoštovanja nisu uvijek vidljivi na prvi pogled, ali dovode do raskola veze ako ih ne primijetiš na vrijeme. Poštovanje treba doći samo po sebi, a ne kao ustupak. Ako poštovanje moraš tražiti i uvjetovati, to je prvi znak da si u vezi s pogrešnim tipom.
 

  • psicocat:

    u biti muškarac treba puzati na koljenima pred ženom da skratim jaku dugu priču

  • Avatar Gab Dissenter
    Gab Dissenter:

    Ne znam zašto bi tvoje mišljenje o "pravim frajerima" bilo relevantno. Nisam čitao članak ali naslov mi je problematičan. Zašto ne bi ljudi zavijali? To je općeprihvaćen civilizacijski čin izražavanja oduševljenja mužjaka kad primijeti privlačnu ženku. Šta bi trebali plakat? ... prikaži još! Pa i kojot u crtiću zavija kad vidi komada od kojotice. Ccc...