Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Buntovnička pravila

Sindrom Las Vegasa - kako stupiti u brak s nekim koga prvi put vidiš?

Brak nakon prvog spoja je sličan neotvorenom rođendanskom poklonu, nikad ne znaš što je u kutiji. Može biti lutrijski zgoditak, no može se raditi i o petardi koja eksplodira ravno u lice prilikom otvaranja. U bajkama o Trnoružici i Pepeljugi nije napisano kako su oni sretno živjeli do kraja života. Kako se ona slagala sa svekrvom i da li su imali novčane dugove. Jesu li im djeca bila problematična i da li se Pepeljuga udebljala 20 kilograma.
Objava 09. ožujka 2020. 0 komentara 588 prikaza
https://www.pexels.com
https://www.pexels.com
Odabranik iz snova nije uvijek onakav kakvog ga zamišljate.

Brak na prvu je novi reality show koji omogućuje samcima da nađu srodnu dušu, i to na prvi pogled, temeljem leptirića u trbuhu.

Brak s osobom nakon prvog spoja je sličan neotvorenom rođendanskom poklonu, nikad ne znaš što je u kutiji. Može biti lutrijski zgoditak, no može se raditi i o petardi koja eksplodira ravno u lice prilikom otvaranja. 

Romantici će reći da trebaš slušati srce i da je svejedno koliko dugo poznaješ osobu s kojom ulaziš u brak. Međutim, ona početna kemija i privlačnost nisu glavni uvjeti da bi bračna zajednica zaživjela. Kad bi vam netko rekao da ćete svog supruga ili suprugu prvi put vidjeti na vjenčanju, nasmijali bi se. No, upravo na to upućuje ovaj reality show. Promovira se brak u stilu holivudskih zvijezda, kad dvoje ljudi, vidno pijani odu u Las Vegas i na ceremoniji s kumom odjevenim poput Elvisa Presleya izreknu jedno drugome sudbonosno DA. Nakon par tjedana, ili kraće, dolazi do sukoba i romantika nestaje, te slijedi otrežnjenje i  panično se traži razvod.

U ovakvim slučajevima se zapravo radi o čisto kemijsko hormonskoj reakciji, kad leptirići u trbuhu signaliziraju da je to onaj pravi ili ona prava, ne razmišljajući o budućnosti. Može se raditi i o pokušaju iznuđivanja novca, kao kod brakova starih bogatih žena s mladićima od dvadesetak godina, ili o čistom očaju. Predugo smo bili sami, pa idemo pustiti stranca u naš život, jer gore ne može biti. No, brak se ne sastoji samo od jednog spoja nakon kojeg svatko odete u svoj stan. 

Ja sam za zajednički život prije braka, jer nikad ne možete upoznati nekoga dovoljno ako niste s tom osobom dijelili zajednički prostor , odnosno stol i postelju barem par mjeseci. Mnogo toga vam se neće svidjeti, ali vi odlučujete hoćete li to tolerirati, odnosno da li je ljubav jača od hrkanja i glasnog žvakanja. Možete li podnijeti miris luka i češnjaka od voljene osobe ili njegovog kućnog ljubimca, te primate li njegove prijatelje u stan raširenih ruku ili jedva čekate da odu.

Na početku priča izgleda ovako:

"On je predivan, seksi i super u krevetu. Bavi se sportom, ima dobar posao, jako je romantičan. Mislim da sam dobila na lutriji."

Onda priča dobiva zaplet.

"Ostavlja čarape po cijelom stanu. Nikad ne opere tanjur za sobom. Smeće ne baca, a za usisavač nije čuo. Njegova mama ga zove triput dnevno."

Mogući kraj priče:

"Stalno se svađamo, on ne popušta. Ne znam koliko dugo ću to moći trpjeti."

U bajkama o Trnoružici i Pepeljugi nije napisano kako su oni sretno živjeli do kraja života. Kako se ona slagala sa svekrvom i da li su imali novčane dugove. Jesu li im djeca bila problematična i da li se Pepeljuga udebljala 20 kilograma. Nepomirljive razlike su najčešći razlog razvoda braka. Kad u nešto brzo uletite, možete brzo i izletjeti. Kad tome kumuje reality show i već cijela nacija ima uvid u vašu vezu, izračunajte izglede da brak potraje.

Kod ovakvih televizijskih romansi u prvom redu se radi o promociji i profitu, a tek onda o eventualnom zaljubljivanju. Mogu i iskrice frcati, ali kad dođe do susreta sa stvarnošću, treba puno toga progutati. Ugovoreni brakovi nisu dio naše zapadne civilizacije. To se događa u zajednicama gdje su žene pokorne i podložne manipulaciji, ali naše žene su emancipirane u dovoljnoj mjeri da će se i njih neke stvari pitati. 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.