Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Buntovnička pravila

Što se događa kad žena traži romantiku, a postane partnerov bankomat?

Neke žene s godinama postanu naivne, gube moć ispravnog rasuđivanja, a ukoliko su osamljene i nedostaje im ljubav, postaju idealna meta za oportuniste i muške sponzoruše. Što je očekivala 68-godišnja gospođa iz Velike Britanije kad se iznenada udala za 38- godišnjeg Ganca kojeg je srela na Tinderu, to samo ona zna.
Objava 05. listopada 2020. 0 komentara 690 prikaza
https://www.pexels.com
https://www.pexels.com
Žena koja traži romantiku, a postane bankomat za svog partnera.

S godinama neke žene postaju emotivne, otvorenijeg srca i snižavaju svoje standarde kad je romantika u pitanju. Dok je u mladosti žena bila izbirljiva i udvarači su joj se redali pred vratima, kriteriji su joj bili strogi. Onaj tko je osvojio njeno srce morao je imati mnoge kvalitete i puno se truditi. U starijoj dobi ima slučajeva oportunističkih, praktičnih brakova, kad je bitno da bakica ne ostane sama, da bi netko mogao pozvati hitnu pomoć ako joj pozli i ako nema djece koja mare za nju, a ona će sve adekvatno platiti. 

Znam jedan par, ona ima blizu 70, a on ima oko 45 i sklopili su materijalni dogovor. Ona ga financira, on je izvodi van kako bi se ona osjećala mlada. On ne mora raditi, ali je dužan pružati joj svu pažnju za novac koji ona ulaže u njega. Dakle, ona je bankomat, a on je korisnik usluga. I dok sponzoruše doživljavaju osudu i gađenje kad se uhvate starijeg bogataša, muški materijalisti su gledani s čuđenjem, ali i opravdanjem jer je bakica sama sebi kriva kad je pristala na takvu zajednicu. 

Neke žene s godinama postanu naivne, gube moće ispravnog rasuđivanja, a ukoliko su osamljene i nedostaje im ljubav, postaju idealna meta za oportuniste i muške sponzoruše. Što je očekivala 68- godišnja gospođa iz Velike Britanije kad se iznenada udala za 38-godišnjeg Ganca kojeg je srela na Tinderu, to samo ona zna. On je nemilice trošio njen novac, a ona se zaljubila. Kasnije ju je koštao razvod braka i ostala je operušana, depresivna i s viškom kilograma. 

Druge žene će dostojanstveno ostarjeti, makar i ostale same, ali neće pustiti blizu sebe oportunista da joj ne uništi reputaciju. Imamo pravo na ljubav u svakoj dobi, ali izbor partnera je važan. Očekivati od nekog tko je mlađi 30 godina da će biti na istoj  mentalnoj razini kao i njegov partner od 60-tak godina je zaista utopistički. Kemija pomuti mozak i tada sve ostalo postane manje važno uz nadu da će se sve srediti, ako se ljudi vole.

No, je li uopće ljubav ikada postojala? Mladi Ganac je htio bolji život, a težak rad mu se gadio pa je odigrao partiju pokera sa vremešnom, bogatom gospođom i izvukao svoj as iz rukava, dajući joj spolno zadovoljstvo. Prvo je mudro počeo tražeći manje svote novaca, a onda je posegnuo za više, dok nije dosegao gornju granicu.

Nekoliko puta sam i u svojoj okolini čula "živi s nekom babom, a ona ima dobru penziju i veliku kuću", tako da muške sponzoruše ni ovdje nisu nepoznanica. Zašto ne iskoristiti priliku koja se nudi, misle takvi. 

No neće svi muškarci pristati na financijski ugovor s vragom. Njihove karakteristike moraju biti podobne za takvu zajednicu.

On ide za svojim ciljem, nema empatije, nije ga briga koga će povrijediti, novac je najvažniji.

On smatra da je prodao svoju uslugu i da za to zaslužuje obeštećenje.

On je majstor pretvaranja, iluzije i laganja, u svrhu da bi svoju financijsku bajku prikazao kao romantičnu priču. Pa neće valjda reći "Stara, vadi novce." Reći će: "Ti si nevjerojatno privlačna žena i ja te obožavam. " Treba upakirati priču da izgleda kao fatalna ljubav koju nitko i ništa ne može spriječiti. 

Uostalom, Joan Collins je godinama u braku s 36 godina mlađim partnerom, reći će neki, pa to funkcionira. To su ipak izuzeci koji ne mogu postati pravilo. Čim je ljubav potrebno kupovati, zna se koliko je sati. Evo primjera. Osoba A, bogata starija gospođa nudi muškarcu mlađem 20 godina da provede s njom godišnji odmor i idu zajedno na egzotične lokacije, a sve će ona platiti. On pristane, a kad se putovanje završi, više joj se ne javlja. I onda se ona smatra prevarenom i iskorištenom, no sama je svjesno ušla u takvu situaciju.

Iako je ljubav stanje koje nas drži u oblacima, za pravu, odgovornu vezu potrebno je stajati čvrsto na zemlji i znati što možeš očekivati. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.