Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Buntovnička pravila

Jesu li nepomirljive razlike zaista razlog za razvod braka?

Nepomirljive razlike su zapravo izgovor, a ne razlog. Kad si već umorna od svega i ne želiš voditi dnevne bitke, kad ne vidiš svrhu, onda su te razlike nepomirljive. Dok god vidiš smisao svog braka i partnera doživljavaš kao oslonac, a ne kao teret, te razlike nisu nepomirljive.
Objava 10. lipnja 2020. 0 komentara 791 prikaza
https://www.pexels.com
https://www.pexels.com
Kad se dvoje razvode, često navode nepomirljive razlike kao razlog.

Svako malo čitam da se brak nekog celebrityja raspadne, iako su svi slavili taj par kao uzoran. Navode se nepomirljive razlike kao najčešći razlog, ali poanta zapravo nije u tome. Ne moramo biti isti da bi se slagali, no treba naučiti s razlikama živjeti. Brak se raspadne onda kad te različitosti nismo više u stanju podnositi i kad među partnerima nema dogovora ni tolerancije.

Ne možemo spriječiti krah neke veze ili braka, ali možemo naučiti živjeti bez prevelikih očekivanja.

Neke žene još žive u bajkama, očekujući da će ih njihov princ spasiti od svega.

Crvenkapica. Žena koja vjeruje zločestom vuku. To su one koje su fascinirane lošim dečkima, a na kraju ispadnu njihove žrtve.

Pepeljuga. Žena koja se ne može materijalno pobrinuti za sebe pa se zaljubi u onoga tko joj donese izgubljenu cipelicu. Ako je financijski teret muškarcu cijeli život, bračni problemi su na pomolu.

Mala sirena. Žena koja žrtvuje svoju sreću da bi njen muškarac bio sretan. Mala sirena je odrezala kosu da bi dobila noge, a kraljević je opet završio s drugom.

Trnoružica. Pasivna žena koja prespava život čekajući da je onaj idealni muškarac probudi iz sna. 

Nije slučajno kad se raspadne brak kojeg su svi smatrali idealnim, a onda se preko noći dogodi krah. Ono što na prvi pogled izgleda savršeno, najčešće je samo fasada. Brak iz reklame, gdje dvoje ljudi savršenog izgleda doručkuju sa djecom i psom , u atmosferi gdje su svi odlično raspoloženi, ne postoji. Mnogo puta će breme problema spasti na jednog partnera koji će trpjeti i odricati se svega za dobrobit tog braka. 

Nije li sumnjivo kad neki par organizira glamurozno vjenčanje i nakon pet godina dođe razvod? Puno vike ni za što, a rezultat svega su napunjeni džepovi odvjetnika i podjela bračne stečevine. Na kraju svega, dođe i ružnih obračuna na društvenim mrežama, gdje cijela javnost ima uvid u njihovu privatnost.

Jedan normalan brak, koji traje desetljećima, je sve samo ne idealan. Žena u njemu nije ni nalik princezama iz bajke iz onih šarenih dječjih slikovnica. Ona se udebljala ili smršavila, bila je bolesna, promijenila je par poslova, i nije uvijek glamurozna. Muž nije heroj koji je izazvao nekog na dvoboj da bi došao do svoje princeze, on je osoba koja plaća kredite zajedno sa svojom partnericom, brine se za obitelj a za to ne moraju znati svi na Instagramu, pomaže  odštopati sudoper ako ne želi plaćati majstora i prihvaća njena gunđanja iako je umoran došao s posla. 

Nepomirljive razlike su zapravo izgovor, a ne razlog. Kad si već umorna od svega i ne želiš voditi dnevne bitke, kad ne vidiš svrhu, onda su te razlike nepomirljive. Dok god vidiš smisao svog braka i partnera doživljavaš kao oslonac, a ne kao teret, te razlike nisu nepomirljive.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.