Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Buntovnička pravila

Živimo u doba kad se fetiš prikazuje kao romansa

Romantične veze imaju sve više devijacija. Fetiši, perverzije i ovisnosti ulaze u definiciju ljubavi, pa ako kažeš da podržavaš heteroseksualnu monogamiju iznenada možeš završiti kao obilježena osoba na stupu srama. Tako si dosadan i bez mašte, pa ljubav je neobjašnjiva. Može se dogoditi u najneobičnijim oblicima, no tvoje srce nije otvoreno prema takvoj pojavi.
Objava 06. srpnja 2020. 0 komentara 818 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Kad se fetiš prikazuje kao ljubav...

Gospođa u šezdesetim godinama i mladić u dvadesetima su u vezi oko dvije godine. Kažu da su zaljubljeni, a ona se čudi jer su je prijatelji napustili i nazvali je bolesnom. Živimo u doba kad više ne smiješ reći da je car gol. Dakle, car nije gol nego ima nevidljivo odijelo, a tko je nama kriv kad smo primitivni i ne vidimo predivan kroj tog odijela i boje kakve prosti, neprosvijećeni um ne može pojmiti.

Romantične veze imaju sve više devijacija. Fetiši, perverzije i ovisnosti ulaze u definiciju ljubavi, pa ako kažeš da podržavaš heteroseksualnu monogamiju iznenada možeš završiti kao obilježena osoba na stupu srama. Tako si dosadan i bez mašte, pa ljubav je neobjašnjiva. Može se dogoditi u najneobičnijim oblicima, no tvoje srce nije otvoreno prema takvoj pojavi.

Dakle, uzmimo za primjer par gdje žena ima 60 a muškarac 20 godina  i budimo realni i praktični. Ukoliko je gospođa imućna, a mladić siromašan, to objašnjava mnogo toga. Sve više je mladih oportunista koji su skužili lak način života, pa operušati neku bakicu za malo pažnje i nije neki novitet. Ona traži druženje i seks, a on će zaboraviti da ima želudac i priuštiti joj zadovoljstvo, za primjereni džeparac. Čak iako gospođa super izgleda za svoje godine, nitko nije imun na vrijeme.

Pamela Anderson se čudila kad je došlo do prekida veze s njenim 20 godina mlađim odabranikom i htjela ga je razapeti na društvenim mrežama. Kylie Minogue je bila prevarena od svog 20 godina mlađeg zaručnika i zamijenjena mlađom verzijom, nakon što mu je dala ogromne svote novaca. One su bogate i slavne, a što je s ovim običnim bakicama? Kaže da su se upoznali putem aplikacije Badoo.

Skeptična sam prema virtualnim ljubavima jer robotsko iskazivanje osjećaja ne zvuči kao prava ljubav koju iskusimo dodirom , mirisom i okusom. Retuširane fotografije, lažni komplimenti i masovno loptanje emocijama nije ljubav, nego glad za pažnjom. Jedna vremešna žena koja ima kćeri starije od svog odabranika i unuke, iznenada se uhvatila interneta kao zadnje slamke spasa prije nego umre. I dok su njena djeca već lagano počela razmišljati o njenoj ostavštini, ona ih je iznenadila izborom mladog ljubavnika koji bi joj mogao biti unuk. 

Ono što treba sačuvati u poodmaklim godinama je dostojanstvo i čast. Nekako mi ne zvuči dostojanstveno upuštanje u vezu s balavcem koji slini za starom gospođom čije tijelo više nije izazovno. O čemu razgovaraju, o mirovinskim fondovima ili video igrama? Ili se radi o odnosu majka-sin, jer dotični majku nije imao ili je nije doživljavao? Naravno, oni će se pozvati na pravo izbora. Poštujem pravo na izbor, ali onda treba gledati i dubioznije na situaciju. Vi ste zajedno i to je vaše pravo, ali plaćate i svoju cijenu za to.

Snosite posljedice takve veze:

Gubite prijatelje, djeca vam okreću leđa.

Prozvani ste kao mentalno bolesni.

Partner vas napušta zbog mlađe verzije, a vi niste bili pripremljeni na to.

Partner koji je stariji 20-30 godina, pa čak i 40, ima statističku mogućnost da prije umre. 

Parovi koji odudaraju od drugih moraju biti svjesni da neće svi razumjeti njihove motive, te da neće naići na razumijevanje. Kad se takve veze raspadnu, nitko neće ni govoriti o ljubavi, nego o materijalizmu, fetišima, devijacijama i oportunizmu, a žene koje su do sada živjele u iluzijama doživjet će bolno otrežnjenje. Njen mladi princ iz bajke ipak nije bio princ, nego običan lopov koji je samo htio lagodno živjeti na tuđi račun. 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.