Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Na životnom putu

Agrokor mi neće ukrasti proljeće

Objava 07. travnja 2017. 1 komentara 350 prikaza
Novi Sad u proljeće
Novi Sad u proljeće
Novi Sad u proljeće

Kada bi imala milijune uložila bi neki iznos na proučavanje kemijskog procesa koji se događa golom tijelu kada pod tušem po njemu prolijevaš toplu vodu, i u kojoj je relaciji s inspiracijom. Kada bi konačno dokazala da najbolja inspiracija dolazi dok si gol i mokar, onda bi lansirala neki "klinac" koji zapisuje te genijalne misli. Sada kada više nisam gola, a glava mi je još uvijek mokra, pokušat ću se prisjetiti tih rijetkih trenutaka genijalnosti.

 

Dok se iz sata u sat u državi ruše firme kao domine, ja donosim čvrstu odluku da se time ne želim opterećivati.
Mudra starohrvatska izreka kaže: "Tko je jamio, jamio je!" Čestitke herojima koji su sve ove godine zaobilazili u širokom luku Todora, i dolazili do kruha akrobatskim egzibicijama.

 

Što nam je još stiglo ovoga proljeća(a da nije Klepetan) i što to nikako ne smijete propustiti?


 Prošloga petka u Zagreb nam je stigao apsolutno genijalan band Kandžija & Gole žene. Dugo nisam bila tako ugodno iznenađenja nastupom benda uživo. Za koncert se tražila karta više,a dečki su apsolutno opravdali svaki fenig. Dva i pol sata nevjerojatne svirke, s dva bisa i pozitivnim završetkom koncerta kakvog sam do sada imala priliku doživjeti jedino od velikih Iron Maidena.

Uz apsolutno genijalni repertoar Kandžija je apsolutni kralj rapa u ovom trenutku na hrvatskoj sceni koji nam daje miks hrvatske svakodnevice u sitnim dozama.
Tko je propustio, puno je propustio. Ako još uvijek ne znate o kome je riječ, domaća zadaća je Youtube:

1. Đuro

2. Mali mržnja

3. Ja se zovem 

 

Danas je izašla nova kolekcija Startasa!  Jeste li ju vidjeli
Iz nekog posebnog razloga iznimno volim Borovo i ponosna sam na hrvatski brend koji tolike godine čuva tradiciju u Vukovaru, te i dalje izrađuje udobne,ručno izrađene tenisice prepoznatljive u cijelom svijetu. Toliko pari Startasa već imam, da zaista nemam potrebe za još jednim. Da, i to je ona realna ja. Ona druga emotivna ja, će sigurno kupiti još jedan par Startasa. Jedini problemčić je donijeti odluku koji model iz najnovije kolekcije odabrati.
Cure, dečki, djeco - pomozite mi u odabiru.

modeli iz nove kolekcije 

Plivanje je nova aktivnost koja je svrstana na popis proljetnih odluka. Jednom tjedno izgledam kao punoglavac kada odlazim na bazen isplivati 1 km.

Nije neka dužina,a niti vrijeme za hvaliti se. To je priprema za trčanje kojemu se ne mogu još u potpunosti posvetiti zbog ozljeda. I tako ja prošloga vikenda na bazenu, ulazi u priču sa mnom neki lik, i kaže mi: "A joj što sam se naradio u petak, ne do 3, nego i nakon 3!"


Ta rečenica mi je odzvanjala u glavi još 20 minuta. Nakon 5 dana uzastopnih rada na dvjema poslovima, prvom u 8-16 h i drugom 18-22 h, pa gdje je mene našao da se baš meni požali?


Samo sam se nasmijala. Otkako predajem na Algebri prštim od radosti. Prenošenje znanja je definitivno najplemenitiji posao na svijetu. Iako je izazovno izdržati na nogama smjenu od 8-22 sata, osjećaj koji nosiš u grudima sa sobom kada ti polaznik sretno uzdahne u "Ahaaa!" momentu je neprocjenjiv. Jednako neprocjenjiv koliko i raditi okružen s iznadprosječno inteligentnim kolegama. Algebra team rules!

Osmijeh treba znati nositi. I kada vas bole noge, i onda kada vam nije baš neki dan. I kada ne dobijete zadovoljavajuće ocjene za svoj rad. I onda kada bi najradije prespavali mjesec dana. I onda kada iza 23 sata moram prati suđe i čistiti sifon od dlaka. I onda kada me udari parkirani auto na parkiralištu, kojeg netko nije ostavio u brzini.
Sve što radite bit će lakše s osmijehom. Znam da zvuči kao klišej. I jeste klišej. No, meni je dovoljno da se samo nasmijem i budem zadovoljna sa sobom. Dovoljno je da se sjetim da sam sve to postigla sama.
Nije mi nitko metnuo, niti sam ja kome metnula. Bez koverti, bez Bajadera, soka, whiskeya i Frankove kave.

Dovoljno za jedan veliki osmijeh oko glave. Zovu me sa svih strana ljudi koji cijene kompetencije i znanje.
Biram s kim ću raditi i koliko ću raditi. Danas ću predavati djeci na otoku Krku na temu "Mladi i društvene mreže". Moj prvi posjet Krku. Još jedna odlična odluka ovoga proljeća. Na jesen sam pozvana na jednu konferenciju gdje ću ujediniti snage s još jednom Marijom Renić. Zar to nije simpatično? :)

Zadnja odluka ovoga proljeća koju čuvam za kraj, i neprestano odgađam napisati je moj plan za sljedeću subotu.
Kažu da se ljudski mozak obveže da će nešto ispuniti, tek kada to napiše svojom rukom u crno bijeloj verziji.

Pripremam se prijeći dionicu Vinkovci - Ilača od 28 km pješke.
S tom dionicom dolaze sva moja propuštena i odgođena odricanja i sve zahvale koje dugujem nebu,zemlji,svemiru i predivnim ljudima koji me okružuju.

I da se još jednom zahvalim za proljeće.

I da Dora položi zadnji ispit.