Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Na životnom putu

Oda muškom rodu

Čitajući portale i listajući novine, prateći komentare i zafrkancije po društvenim mrežama, muški rod je generalno vječno za nešto kriv. Vjerojatno se do kreiranja takvih pretpostavki dolazi, jer kada oni nešto "zeznu", onda su to napravili toliko generalno loše da bi se u narodu reklo da su "za*** i šefa i stanicu". Osim toga, najčešće medije i takve rubrike uređuju žene.
Objava 20. studenoga 2017. 0 komentara 229 prikaza
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Žene su često puta povrijeđene, a svoju bol (za razliku od muškaraca) dijele sa svojom okolinom. Od muškarca je puno teže nego od žene izvući što ga čini tužnim. Jednostavno kao da su dijelom ograđeni od vlastite tuge, i puno ju teže priznaju. Dok mi žene ćemo puno lakše urliknuti "PMS mi je, tužna sam, nikakva, dođe mi da se pokrijem po glavi i prespavam cijelo stoljeće."

Osnovne dvije skupine ljudi, pa tako i muškaraca razlikujemo, to su emotivci (endemska vrsta u izumiranju) i frajeri. Nema onih trećih. Tako je i kod žena. Puno puta do sada sam u životu svjedočila tužnim pričama prijateljica čiji je muškarac godinama prodavao lažnu sliku sebe, a nakon određenog broja godina se pokupio i nestao, uz neskromna očekivanja da bi bilo dobro da nju uvijek može nazvati ako mu nešto zatreba.

Moja slika muškaraca iz osobnom iskustva je potpuna suprotnost. Slika stvarana promatrajući moga oca,brata i zaručnika, dojam o muškarcima u potpunosti mijenja. Nadam se da će tako uvijek i ostati. Vjerujem da su sva trojica pripadaju u kategoriju emotivaca, što njihovi postupci pokazuju.

Muškarci velikoga srca ženu u svojoj blizini će smatrati ravnopravnom. Dopustit će joj da govori i ima mišljenje. Govorit će joj kako joj je lijepa i svilena kosa, te ju podsjećati da je prekrasna. Muškarac koji brine će pokriti i ušuškati svoju ženu prije spavanja, poželjeti joj laku noć i poljubiti je. Govorit će joj kako je lijepa i kada u pidžami pred televizorom bude otvarala 300 gramsku čokoladu. Takav muškarac će nazvati svoju mamu da ju pita kako je, ponijeti će susjedi uz stepenice teške vrećice, pomoći će razgrnuti veš i oprati suđer.

Drugi muškarci nazvali bi ga papučarom ili tetkicom.

Ti "drugi" su oni koji ostavljaju svoju ženu da bi ga parkirali u drugu. To su oni koji će izaći iz Mercedesa na raskrižju kako bi me tukli, jer sam se krivo prestrojila, a on je doletio sa 110 km/h na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h. Taj drugi će mi dok me obilazi bez žmigavca, usput pokazati srednji prst kroz prozor. Taj drugi je trener protivničke ženske ekipe u sportu, pa misli da mojim curama može spominjati mater. Taj frajer će se dopisivati s 3 djevojke paralelno, samo kako bi mogao reći da ih može zadovoljiti više. 

Zbog ovih drugih drage djevojke koje i dalje tražite muškarce, znam da teško pronalazite emotivce i kavalire - no, oni zaista postoje!

Povodom dana muškaraca od srca vam želim da pronađete onoga od kojega ćete čuti;

"Ti si mi sve na svijetu, bez tebe život ne bi imao smisla. Za tebe bi učinio sve. Ti si ljubav moga života. Toliko si prekrasna da bi mogao plakati od sreće!"

I kada ga pronađete... uzvratite mu ljubav istom mjerom. Ne slušajte nikoga osim svoje srce. 

Dečki, dopustite emocijama da izađu kroz vaša usta. I... posjetite urologa onoliko puta godišnje koliko odvezete svoj auto na servis. Ovaj mjesec posvećen je vama i vašem zdravlju.   

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.